Turte cu carne in stil jamaican

185

 

Turte cu carne in stil jamaican

Preparare30 mins
Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr 30 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Jamaicana
Cuvânt cheie: aperitiv, carne cu legume la cuptor, pateuri cu carne tocata, pateuri cu legume, reteta jamaicana, turte cu carne, turte cu legume, turte in stil jamaican
Porţii: 10 buc

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Pentru umplutura

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 2 catei usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita ardei chilli tocat
  • 500 g carne tocata de vita, fara grasime
  • 1 morcov, tocat sau razuit
  • 3 linguri curry pudra
  • 225 g rosii de la conserva, tocata
  • 150 ml stock de vita
  • 90 g mazare
  • 1 ou batut pentru uns

Pentru aluat

  • 500 g faina
  • 2 linguri turmenic
  • 1 lingurita sare
  • 250 g unt taiat cubulete

Mod de preparare

  • Incinge uleiul si prajeste ceapa 5 minute sau pana cand se inmoaie.
  • Adauga usturoiul si carnea tocata si mai lasa la prajit inca 10 minute. Amesteca cu o lingura de lemn si rupe usor carnea.
  • Adauga morcovul si pudra de curry. Mai lasa 2 minute.
  • Pune rosiile si stock-ul. Acopera cu un capac si lasa la fiert 20 de minute, pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat.
  • Pune mazarea si opreste focul. Lasa la racit.
  • Incepi pregatitea aluatului. Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie si framanta pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
  • Pune 8 linguri de apa rece si mai framanta putin.
  • Lasa la odihnit 10 minute.
  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Infaineaza suprafata de lucru si intinde aluatul.
  • Taie aluatul in cercuri cu un diametru de 15 cm.
  • Pune cate o lingura buna de umplutura in fiecare cerc si inchide lipind marginile cu o furculita sau cu degetele.
  • Unge cu o pensula turtele cu ou batut si aseaza-le pe o tava pregatita cu hartie de copt.
  • Lasa la cuptor 20- 25 de minute sau pana cand turtele se maronesc frumos.
  • Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata proaspata.
  • Pofta buna!

Turte cu carne in stil jamaican, o bunatate de aperitiv. Timpul de gatire nu este mare, pasii de urmat sunt simpli iar ingredientele la indemana.

Bucataria jamaicana ofera diferite tehnici de gatit, condimente si arome, care sunt influentate de diversele culturi ale insulei. Bucataria este un amestec de mancaruri indigene si feluri de mancare din diferitele grupuri de populatie care au locuit pe insula, inclusiv britanica, spaniola, africana, irlandeza, indiana si chineza. Alimentele jamaicane sunt adesea un amestec de soiuri de carne, fructe tropicale si fructe de mare disponibile pe scara larga pe intreaga insula. Rastafarienii au influentat felul in care mancarea este pregatita, gatita si servita. Unele dintre alimentele nationale din Jamaica includ capra de curry, carnea jamaicana, carnea de pui si celebrul ackee si saltul.

Bucataria jamaicana nu este atat de cunoscuta ca cea chineza, franceza, indiana si italiana si nici macar ca cea mexicana.

Devine insa din ce in ce mai apreciata, caci intruneste calitatile unei bucatarii moderne: ingrediente extrem de diverse, gatite cu metode sanatoase, plina de gust si de aroma. Beneficiaza in plus de un exotism aparte, prin combinatiile surprinzatoare de fructe tropicale cu carne si peste, de verdeturi aromate cu mirodenii si condimente, ca sos de soia.

Este un univers gastronomic deosebit. Ca un puzzle construit la prima vedere din bucati extrem de diferite, dar inchegate intr-un intreg extrem de incitant.

Daca v-a placut reteta de astazi, turte cu carne in stil jamaican, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close