Tourtière – placinta canadiana cu carne

75

 

Tourtière - placinta canadiana cu carne

Preparare30 mins
Timp de gătire2 hrs
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Canadiana
Cuvânt cheie: placinta cu carne, placinta de casa cu carne, placinta ieftina, placinta simpla cu carne, preparat cu carne de vita, preparat ieftin, reteta cu carne de porc, reteta simpla cu carne
Porţii: 6

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita, fara grasimi
  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g cartofi fierti si pasati
  • 2 cepe mici
  • 175 ml apa
  •  sare si piper dupa gust
  •  pudra de scorțișoară și cuișoare, dupa gust
  • cimbru
  • 2 foi de placinta

Mod de preparare

  • Intr-un castron amestecati cele 2 tipuri de carne tocata.
  • Prajiti carnea intr-un vas inalt pana cand aceasta isi schimba culoarea.
  • Adaugati peste carne ceapa, condimentele si apa. Amestecati si lasati la fiert la foc mic, pana cand apa se evapora.
  • Lasati carnea la racit, apoi amestecati cu piureul de cartofi.
  • Pregatiti vasul pentru placinta si ungeti-l cu putin ulei la interior.
  • Asezati primul blat in vas. Daca blatul este mic, mai intindeti-l putin. Acesta trebuie sa urce pe marginea vasului pana sus.
  • Umpleti blatul cu amestecul de carne tocata.
  • Puneti si al doilea blat peste carne si inchideti marginile.
  • Intepati din loc in loc blatul pentru a permite aburului din interior sa iasa.
  • Incingeti cuptorul la 220 de grade celsius.
  • Dati placinta la cuptor pentru 10 minute. Regleaza cuptorul la 180 de grade si mai lasa placinta 20-25 de minute sau pana cand blatul se rumeneste frumos.
  • Cand este gata, placinta se lasa la odihnit 5-10 minute inainte sa se serveasca.
  • Pofta buna!

Tourtière – placinta canadiana cu carne. Tourtière este unul dintre alimentele preferate ale canadienilor vorbitori de franceză, în special ale celor din Quebec, de unde este originar. Preparatul este de fapt un fel de plăcintă cu carne, consumat de obicei la cina de revelion, dar care poate fi făcut și în restul anului. Felul de carne folosit pentru prepararea plăcintei depinde de zona în care această plăcintă este făcută. Astfel poate fi făcută și cu pește, carne de porc, vită sau vânat.Exista mai multe variante ale acestui preparat. Bineinteles, fiecare familie are propriul secret cand vine vorba de retetele culinare traditionale.

Este un preparat destul de greu, de aceea va sfatuiesc sa-l consumati cu moderatie si niciodata la cina. Toutiere se serveste alaturi de salate, muraturi, sos de merisoare, etc.

Sfaturi
  • Daca dupa prajirea carnii tocate ramane grasime, scurgeti-o.
  • Nu renuntati la adaosul de cartofi, acesta are rolul de a absoarbe lichidul din timpul coacerii. Daca nu vreti sa folositi cartofi, adaugati pesmet sau fulgi de ovaz.
  • Nu este obligatoriu sa folositi amestec de carne, puteti folosi doar un fel. Aveti in vedere insa sa nu fie grasa. Aluatul va absoarbe grasimea si se va inmuia.
  • Daca aveti timp, puteti pregati aluatul de casa. Va las aici reteta mea care functioneaza atat ca aluat pentru pizza cat si ca baza pentru placinte.

Daca v-a placut reteta de astazi, tourtière – placinta canadiana cu carne, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close