Tortellini pane la cuptor cu sos de rosii
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 400 g tortellini cu branza, fierti al dente
- 1/2 cana parmezan razuit
- 1/2 cana faina
- 1/2 cana parmezan
- 2 oua mari
- 2 linguri lapte
- sare si piper dupa gust
- condimente: oregano, boia dulce
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Pregateste tava pentru cuptor cu hartie de copt.
- Pregatiti 3 castroane. Intr-unul puneti faina, in altul bateti ouale cu lapte si in al 3-lea puneti pesmetul, parmezanul, sare, piper, oregani si boia.
- Treceti fiecare tortellini prin faina, apoi ou si la final prin mixul de pesmet.
- Asezati-i direct in tava, la o distanta de cca. 2 cm pentru a le permite sa se coaca uniform pe toate partile.
- Dati la cuptor 14-15 minute sau pana cand acestia s-au maronit si devin crocanti.
- Se aseaza pe un platou si se servesc cu sosuri de branza sau de rosii.
- Enjoy!
Tortellini pane la cuptor cu sos de rosii, un aperitiv spectaculos si delicios. Gata in numai 30 de minute.
5 retete de sosuri
Iar daca nu ai gasit un sos care sa-ti placa in lista de mai sus, iti propun sa incerci sosul de smantana, marar si usturoi sau sosul de iaurt si ceapa verde, ambele merg perfect cu tortellini pane la cuptor
Sos de smantana
- 300 ml smantana grasa
- cateva fire de marar
- sare si piper dupa gust
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
Puneti smantana intr-un castron, mararul tocat si usturoiul zdrobit. Amesteca bine cele 3 ingrediente. Adauga sare si piper dupa gust. Pentru un plus de aroma si miros poti pune cateva frunze de menta tocate si o lingurita de zeama de lamaie. Acest dressing este perfect pentru orice friptura sau aperitiv ce necesita un plus cremos.
Sos de iaurt
- 300 ml iaurt grecesc
- 3 linguri de ulei
- 2 fire de ceapa verde
- sare si piper dupa gust
Toaca ceapa verde si pune-o intr-un mixer pentru a o marunti bine. Adauga sare, piper, ulei si amesteca bine. Mixati din nou si adauga treptat, cate o lingura de iaurt. Dupa fiecare lingura dati drumul la mixer. In acest fel sosul se face foarte cremos. Daca doriti o versiune mai dietetica a acestui sos ar fi bine sa folositi un iaurt mai slab (cu 3% grasime). Cand sosul este gata, se pastreaza la frigider pana la servire.
Sper ca retetele mele iti sunt de folos si te invit sa ne urmaresti si pe Facebook si Instagram pentru mai multe idei de meniuri zilnice 😉