Tort simplu de ciocolata

401

 

Tort simplu de ciocolata

Timp de gătire1 hr 45 mins
Timp total1 hr 45 mins
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: ciocolata neagra, desert, reteta de tort, reteta simpla, tort de cacao, tort de ciocolata, tort simplu
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor
  • Mixer

Ingrediente

Pentru blat

  • 400 g zahar
  • 220 g faina
  • 120 g cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 235 ml smantana lichida de gatit
  • 235 ml apa fiarta
  • 175 ml ulei vegetal
  • 1 lingura esenta de vanilie

Pentru crema

  • 450 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 150 g cacao
  • 65 g smantana grasa, la temperatura camerei
  • 120 ml apa fierbinte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • putina sare
  • 285 g ciocolata neagra (60-70% cacao), topita si racita

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pregateste 2 tavi pentru blat. Se ung cu unt in interior si se aseaza hartie de copt pe fundul acestora.
  • Intr-un castron mare amesteca zaharul, faina, cacao, praful de copt si sare.
  • Adaugati ouale, smantana lichida, apa, uleiulsi vanilia si mixti la viteza medie pana cand toate ingredientele se incorporeaza bine.
  • Imparte aluatul intre cele 2 tavi.
  • Dati la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand cele 2 blaturi s-au copt. Se verifica cu scobitoarea.
  • Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit in tava.
  • Pregatim crema. In vasul robotului de bucatarie punem untul. Se bate la viteza medie 5 minute.
  • Adaugati zaharul pudra, cacao si continuati sa mixati incet.
  • Puneti smatana, apa fiarta, vanilia, sare si mixati incet pana cand lichidul s-a incorporat.
  • Mariti viteza robotului si mai mixati 2-3 minute.
  • Adaugati ciocolata topita si racita. Mixati inca 1-2 minute.
  • Crema se aseaza pe blat in maxim 30 de minute, inainte de a incepe sa se intareasca. Tocmai de aceea, aceasta crema nu se pregateste in avans.
  • Puneti primul blat pe o farfurie intinsa. Se acopera cu crema. Puneti si al 2-lea blat si imbracati totul in crema ramasa.
  • Enjoy!

Tort simplu de ciocolata pentru orice eveniment. Blatul umed, cu gust intens, se imbina perfect cu crema fina de ciocolata. Un tort care aduce zambetul pe buzele tuturor!

Cercetatorii si-au propus sa afle in ce masura sunt prezente dulciurile in vietile romanilor si cat de mult contribuie consumul lor in crearea unei stari de bine sau ale amintirilor de familie.

9 din 10 romani sunt consumatori inraiti de dulciuri: 42% dintre acestia consuma zilnic produse dulci, iar 47% consuma de 2-3 ori pe saptamana. Intervalul orar 16:00-20:00 al unei zile reprezinta perioada in care oamenii consuma cele mai multe dulciuri. Cel mai probabil ca o recompensa dupa o zi de munca sau intr-un moment de relaxare.

Atunci cand vine vorba de tipul de dulciuri consumate, 9 din 10 romani aleg ciocolata. Aceasta este urmata indeaproape de inghetata (81%), dulciuri facute in casa sau prajituri/ torturi (72%). Ciocolata este primul aliment mentionat de romani atunci cand se gandesc la dulciuri.

Romanii afirma faptul ca le este mai usor sa cumpere produsele dintr-un magazin decat sa le prepare in casa. Insa, atunci cand vine vorba despre evenimente speciale sau importante, precum sarbatori sau aniversari, oamenii spun ca prefera sa pregateasca dulciurile in casa, pentru ca timpul acordat acestei activitati conteaza mai mult, iar incarcatura emotionala este mai mare.

Incearca si tu reteta mea de tort simplu de ciocolata. Am pregatit o lista cu deserturi delicioase aici!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close