Tort de clatite cu ciocolata.
Ingrediente
Pentru clatite
- 6 oua mari
- 700 ml lapte
- 80 ml unt topit
- 325 g faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- putina sare
- 65 g zahar
- 45 g cacao
Pentru crema de umplut
- 385 g ciocolata
- 350 ml smantana lichida de gatit
Pentru mousse de ciocolata
- 235 ml smantana lichida de gatit
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 65 g zahar pudra
- 1 lingura cacao
- bucati de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
- Pregatim mai intai crema pentru umplut. Punem ciocolata si smantana lichida intr-un castron. Topim la microunde sau la aburi fierbinti, amestecand ocazional.
- Dati la frigider pentru a se raci complet, cel putin o ora.
- Pregatim clatitele. Puneti toate ingredientele pentru clatite in blender si mixati 2-3 minute. Lasati la odihnit cateva minute inainte de a le praji.
- Incinge tigaia pentru clatite la foc mediu.
- Prajiti clatitele cate 1 minut pe o parte si 30 de secunde pe cealalta parte.
- Asezati clatitle pe un gratar sau o farfurie plata si lasati-le la racit complet. Incercati sa nu asezati clatitele una peste alta imediat, pentru a nu se umezi.
- Scoateti ciocolata de la frigider. Mixati-o la viteza mare 2-4 minute, pana cand aceasta formeaza varfuri.
- Incepeti sa formati tortul. Intindeti ciocolata pe fiecare clatita si plasati-o una peste alta.
- Pentru a pregati mousse-ul, puneti toate ingredientele intr-un castron si mixati pana cand se formeaza o spuma pufoasa.
- Puneti tot mousse-ul deasupra tortului.
- Ornati cu ciocolata razuita si bucati de ciocolata. Dati la frigider o ora inainte de a servi.
- Pofta buna!
Tort de clatite cu ciocolata. Astazi transformam un desert clasic intr-unul sofisticat. Pasii de realizat sunt foarte simpli, mai ales daca ai acasa un mixer si un blender. Aceste doua instrumeste vor face toata treaba in locul vostru. Crema pentru umplut, de ciocolata, este doar una dintre milioanele de idei de crema cu care poti umple acest tort. Alege-o pe cea preferata. Poti umple acest tort si cu bucati de fructe.
Daca alegeti sa topiti ciocolata la microunde, opriti aparatul si amestecati la fiecare 30 de secunde, cu un tel.
Toate ingredientele pe care le folositi, trebuie sa fie la temperatura camerei. Tigaia in care coaceti clatitele, trebuie sa fie una buna, care nu arde si nu lipeste. Asa nu va fi nevoie sa adaugati unt sau ulei.
Patrati cele doua retete de crema si mousse de ciocolata si pentru alte deserturi. Sunt simple, se pregatesc rapid si foarte delicioase.
Tortul de clatite se mai tine cel putin o ora la frigider, inainte de servire, pentru ca toate elementele sa se inchege bine si pentru ca taierea lui sa fie usoara. Neaparat sa folositi un cutit foarte bine ascutit atunci cand il proportionati. Ciocolata pe care o folositi la crema trebuie sa fie una semidulce, fara crema bineinteles. Cel mai bine cumparati acele chips-uri de ciocolata pentru produsele de cofetarie. Se gasesc in toate supermarket-urile si sunt create special pentru a fi topite. Se mai numesc si picaturi de ciocolata.
Esenta de vanilie o poti inlocui cu esenta de rom sau de fructe. Capsunile merg foarte bine cu ciocolata. Le poti taia felii subtiri si le poti aseza pe fiecare clatita. Vei obtine un tort de clatite cu ciocolata si capsuni delicios!
Daca pregatesti acest tort pentru o ocazie speciala, il poti face cu o zi inainte. O noapte la frigider, ii va spori toate aromele 🙂
Daca vrei sa incerci si alte retete de torturi, iti las mai jos alte 3 idei simple:
Vezi cum poti pregati o supa de fructe delicioasa, aici!
Nu uita sa te abonezi la newletter-ul nostru pentru a nu rata nicio idee culinara delicioasa! Urmareste-ne si Facebook sau Instagram.