Tofu cu masline si sos de rosii

522

Tofu cu masline si sos de rosii

Preparare10 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total30 mins
Fel de mâncare: de post, fel principal, garnitura, vegan
Cuvânt cheie: dieta vegana, garnitura, mancare cu tofu, sos de rosii cu masline, tofu cu masline
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 catei usturoi, tocati fin
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 1 lingurita chimion
  • 40 g pasta de ardei, picanta (optional)
  • 235 ml pasta de rosii, sau bulion preparat in casa
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 lingura miere
  • 100 g masline negre
  • 200 g tofu, taiata cubulete
  • 80 ml apa

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul de masline.
  • Pune ceapa si prajeste-o pana cand se caramelizeaza usor.
  • Adauga usturoiul si mai prajeste 1 minut.
  • Adauga chimion, sare si piper dupa gust.
  • Pune sosul de ardei iute, daca folosesti.
  • Acum adauga si rosiile, zaharul, amesteca si lasa sa fiarba 1 minut.
  • Adauga apa, piper, tofu si maslinele.
  • Acopera cu un capac si lasa la fiert pana cand sosul scade, sau pana ajunge la consistenta dorita.
  • Opriti focul si sunteti gata de servit.

Tofu cu masline si sos de rosii, un preparat delicios, sanatos, vegan sau de post. Serviti acest preparat cu legume la gratar sau la cuptor.

Tofu se gaseste in mai toate magazinele si supermarketurile si este un aliment vechi de secole!
Aparent, prima inregistrare scrisa in care este mentionat Tofu dateaza din 950 DC.

Tofu este un fel de cas procesat din soia, originar din China. Da, suna ciudat, dar nu este atat de diferit de branza…

Zvonurile spun ca un bucatar chinez a descoperit Tofu in urma cu mai bine de 2.000 de ani, amestecand accidental un lot proaspat de lapte de soia cu sare Nigari.

Cele 3 ingrediente din spatele lui Tofu sunt soia, apa si sare Nigari (clorura de magneziu), care actioneaza ca si coagulant.

Pentru cei care nu stiu, Nigari este ceea ce ramane atunci cand este extrasa sarea din apa de mare. Este un coagulant bogat in minerale.

Dupa inmuierea boabelor de soia bruta si uscata in apa, peste noapte, se trece la obtinerea “laptelui” de soia, in care se adauga coagulantul.
Din acest moment, laptele formeaza cheaguri asemanatoare cu cele de branza. Acestea sunt scurse si presate in blocuri pentru a crea Tofu.
In functie de mai multe stadii de presare, se va obtine Tofu de diferite texturi: moi, medii sau ferme.

Tofu este un aliment natural, fara gluten si scazut in calorii. Nu contine colesterol si este o sursa excelenta de fier si calciu.

De asemenea, este o sursa importanta de proteine, mai ales pentru vegani si vegetarieni.

Spor la gatit tofu cu masline si pofta buna!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close