Tocanita de iepure

486

Tocanita de iepure

Preparare30 minutes
Timp de gătire1 hour 20 minutes
Timp total1 hour 50 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Britanica
Cuvânt cheie: carne de iepure, fel principal, reteta cu iepure, tocanita de iepure
Porţii: 4
Calorii: 489kcal

Ingrediente

  • 2 iepuri intregi
  • 2 linguri mustar pudra
  • 2 linguri faina
  • 4 cepe mici
  • 2 tulpini cu frunze de telina
  • 1 lingura unt
  • cateva frunze de cimbru
  • 550 ml bere blonda
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 lingurita piper
  • 5 morcovi

Mod de preparare

  • Taie iepurele, daca nu l-ai cumparat deja taiat din supermarket.
  • Intr-un castron mare amesteca sare, piper negru, mustarul pudra si faina
  • Condimenteaza bine bucatile de iepure pe toata suprafata.
  • Curatati legumele si taiati-le pe jumatate (optional) Tulpinile de telina se taie si ele in bucati mici
  • Topeste untul la foc mediu, intr-o tigaie mare. Prajeste bine iepurele (tot o data) pe toate partile pana cand prinde culoarea maronie. Mai adaugati unt daca este nevoie.
  • Adaugam in tigaie ceapa, morcovii, telina si combrul.
  • Turnam acum si berea blonda in tigaie , completand cu apa de fiecare data cand este nevoie.
  • Se lasa la foc mediu 45 de minute sau pana cand carnea este fiarta bine.
  • Cand iepurele este facut, se adauga un rantas de faina , daca lichidul nu este ingrosat. De asemenea se adauga si lingurita de mustar in sos.
  • Se serveste cu salata si paine prajita.

Tocanita de iepure este o super reteta deloc complicata si foarte gustoasa. Probabil ca ti-a stat gandul la un preparat cu vanat, insa nu erai sigura cum il poti gati, astfel incat carnea sa fie frageda, iar rezultatul final delicios.

Carnea de iepure este de culoare alb – rozalie si este carnea cu cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu. Pe de alta parte, carnea de iepure are cel mai mare nivel de proteine. Este frageda si foarte usor de digerat, din aceasta cauza fiind recomandata persoanelor cu probleme digestive.

Carnea de iepure – compozitia nutritionala

Carnea de iepure contine proteina cruda in proportie de 18.5%, grasimi 7,4%, apa 71%, iar din totalul de acizi grasi, 63% sunt acizi grasi nesaturati si colesterol (mg/100g) 136 pana la 164.

Colesterolul din carnea de iepure

Datorita nivelului mic de colesterol, chiar mai mic decat carnea de curcan, este recomandata persoanelor care vor sa consume carne cu putin colesterol.

Calorii

Carnea de iepure are cele mai putine calorii in comparatie cu celelalte carnuri. Spre exemplu 450 g de carne de iepure are 795 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de carne de pui contine 810 calorii, carnea de curcan are 1190, cea de vita are mai putin decat carnea de curcan, doar 910, in timp ce carnea de oaie ajunge la 1420 de calorii.

Proteine

Proteinele sunt cele mai importante intr-o dieta sanatoasa. De aceea ar trebui sa stim ca cele mai multe proteine se gasesc in carnea de iepure. 450 de grame de carne de iepure contine 20,8% proteine. Pe locul doi se situaza carnea de curcan cu 20,1%. Pe locul trei avem carnea de pui cu 20%.

Grasimi

Carnea de iepure de casa are cele mai putine grasimi. Pe primul loc se claseaza din nou carnea de iepure cu 10,2% grasimi per 450g de carne. Urmeaza carnea de pui cu 11%, 14% pentru carnea de vitel, curcan cu 20,2%. Mielul cu 27,7% si carnea de vita de calitate superioara cu 28% se claseaza pe penultimele locuri.

Surprinde-i pe cei dragi cu tocanita de iepure!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close