Tarta Provence

114

Tarta Provence

Preparare25 mins
Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr 25 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: mancare frantuzeasca, reteta frantuzeasca, tarta cu branza, tarta cu legume, tarta cu rosii
Porţii: 4
Calorii: 565kcal

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 1 foaie pizza
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 cepe rosii
  • cimbru
  • 1 lingura otet balsamic
  • 100 g branza de capra, ( frantuzeasca) taiata felii rotunde
  • 3 rosii mari, taiate felii rotunde
  • 35 g masline negre, tocate
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Scoate foaia de pizza si aseaz-o intr-o tava rotunda.
  • Incepem acum sa adaugam umplutura. Aluatul se unge bine cu pasta de tomate.
  • Intr-o tigaie se prajeste ceapa, cimbrul si otetul balsamic, pentru 20 de minute.
  • Asezam ceapa in tava, punem feliile de branza peste, si rondelele de rosii.
  • Se toarna putin ulei de masline deasupra si o bagam la cuptor pentru 30 de minute.
  • Pentru servire se mai picura putin ulei de masline si se presara busuioc.
  • Pofta buna 🙂

Tarta Provence o reteta frantuzeasca, simpla dar foarte gustoasa care va va incanta papilele gustative. Ideala pentru zilele in care nu ai foarte mult timp sa gatesti.

Regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei, este inundata de soare, cu numeroase campuri cu lavanda si o bucatarie renumita.  Aromele si miresmele din Provence sunt unice. Te fac sa te gandesti la caise, migdale, lavanda, trandafiri, ulei de masline si rozmarin.

Provensalii sunt gurmanzi in toata regula. Le place foarte mult sa cultive legume si fructe in propria gradina, sunt foarte atenti la ce prepara si ce mananca. Locuitorii din aceasta regiune au vita de vie pe terasa, un maslin in gradina sau o bucatarie de vara. In timpul liber, multi dintre ei cauta diverse delicatese: ciuperci, ierburi aromatice proaspete, trufe.

In Provence si pe Coasta de Azur retetele culinare se bazeaza foarte mult pe citrice, legume si ierburi aromatice, iar din salate nu lipsesc maslinele.

Indiferent de zona in care locuiesc, francezii prefera retete cu branza de capra, retete cu miel, vita si pui. In bucataria franţuzeasca se mai folosesc din plin usturoiul si vinul, care dau un gust deosebit unei fripturi sau oricarei retete cu carne.

Restaurantul, asa cum il ştim azi, isi are originile in cultura frantuzeasca. Nu ar trebui sa ne mire ca francezii au cei mai buni bucatari din lume. Retetele lor fac inconjurul globului, fiind pregatite atat de profesionisti, cat si de gospodine.

Bucataria frantuzeasca mediteraneana este bogata in ulei de masline, legume, fructe de mare si peste, unele din cele mai sanatoase alimente. Francezii nu au nevoie de „scurtaturi” cand vine vorba de alimentaţia lor. Nu se dau in vant dupa fast food si prefera sa gateasca retetele lor traditionale. Acestea s-au transmis din generatie in generatie. La aceasta se adauga placerea de a manca si bucuria care cuprinde intreaga familie aflata in jurul unei mese pline cu delicii.

Sper ca te-am convins si pe tine sa incerci tarta provence.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close