Tarta cu zmeura si ciocolata un desert delicios de post si pentru dieta vegana
Ingrediente
Pentru crusta
- 150 g faina fara gluten
- 75 g migdale rasnite
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri sirop de artar
Pentru stratul de zmeura
- 250 g zmeura proaspete sau congelate
- 150 ml apa
- 3 linguri zahar sau sirop
- 1 lingurita gelatina sau gelatina vegana
Pentru ciocolata
- 200 g ciocolata vegana alba ( taiata bucatele)
- 200 ml lapte de cocos
Pentru ornat (optional)
- fructe de padure
Mod de preparare
Crusta pentru tarta
- Incinge cuptorul la 175 grade celsius. Unge tava pentru tarta cu putin unt vegetal sau ulei de cocos.
- Intr-un castron pune faina, faina de migdale, siropul de artar, untul topit si sare. Amesteca bine cu o spatula sau lingura de lemn. Daca aluatul este prea uscat, adauga putina apa.
- Pune aluatul in tava pentru copt, intinde-l bine si egal, pe toate partile, cu mana sau cu spatele lingurei, fundul unui pahar, etc.
- Dati la cuptor pentru 15 minute apoi lasa la racit la temperatura camerei.
Stratul de zmeura
- Intro cratita pune zmeura si 60 ml apa. Dati la fiert pana cand zmeura incepe sa se zdrobeasca. (cca. 3 min)
- Intre timp, pune restul de apa cu gelatina si amesteca bine pana cand aceasta se topeste. (verifica si instructiunile pachetului de gelatina. cantitatile s-ar putea sa difere)
- Pune zaharul peste zmeura si gelatina, paseaza zmeura bine cu o furculita, mai lasa la fiert 1-2 minute si indeparteaza oala de pe foc.
- Cand zmeura s-a racit usor toarna peste scrusta si intinde bine in mod egal.
- Da la frigider 15 minute sau pana cand stratul de zmeura s-a intarit.
Stratul de ciocolata
- Topeste ciocolata la aburi fierbinti sau microunde.
- Intr-o oala incalzeste laptele de cocos, toarna ciocolata peste si amesteca pana cand cele 2 ingrediente se leaga bine. Lasa la racit la temperatura camerei.
- Scoate tarta de la frigider si pune ciocolata peste stratul de zmeura.
- Da din nou tarta la frigider pentru inca 3 ore sau peste noapte.
- Orneaza tarta cu fructe de padure, capsuni sau alte topinguri.
- Sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Tarta cu zmeura si ciocolata un desert delicios de post si pentru dieta vegana. Ingredientele se gasesc foarte usor in comert si sunt ieftine.
Iti spun inca de pe acum ca nu te poti satura de aceasta tarta! Chiar daca este perioada postului, nu trebuie sa renunti la micile placeri dulci. Daca nu esti fan fructe de padure, poti folosi capsuni, cantitatile sunt aceleasi.
Care sunt beneficiile deserturilor vegane?
Se prepara usor.
Asigura o stare optima de sanatate. Consumate cu masura, acestea solutioneaza problemele celor care sunt alergici la oua, au intoleranta la lactoza si gluten, dar sunt potrivite si pentru cei care trebuie sa limiteze sau sa elimine colesterolul. Retine insa faptul ca deserturile vegane nu sunt neaparat mai reduse din punct de vedere al caloriilor! Multe deserturi vegane sunt bogate in grasimi vegetale, care nu sunt potrivite atunci cand iti doresti sa slabesti, spre exemplu.
Ingredientele se gasesc usor. Multe dintre ingrediente le vei gasi in magazinele naturiste, fizice si online, asa ca nu va fi greu sa le procuri si sa le ai in permanenta in stocul de acasa.
Nu ai restrictii de preparare. Vei avea o surpriza placuta cand vei descoperi ca poti pregati inghetata, bomboane, fursecuri, pana si torturi vegane. Este nevoie sa treci pe lista de cumparaturi cateva ingrediente pe care sa le ai la indemana atunci cand ai pofta de ceva dulce sau organizezi o petrecere.
Daca v-a placut reteta de astazi, tarta cu zmeura si ciocolata , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.