Taietei de casa

195

Taietei de casa. O reteta foarte simpla si utila. Acesti taietei sunt foarte buni pentru supe, paste, etc.

Ce poate fi mai bun decat ceea ce e facut acasa, cu mana ta, din ingrediente curate, naturale? Stii ce mananci, iar gustul e mult mai bun.

Acesti taietei de casa proaspeti se pot folosi imediat, fierbandu-i 3-4 minute in apa cu sare si apoi combinandu-i cu sosul preferat de paste. O parte din cei mai subtiri i-am fiert pentru o supa de vita. Au o textura ferma si placuta si un gust extraordinar! Dupa ce i-am fiert 3 minute in apa sarata i-am clatit rapid sub jet de apa rece si i-am lasat un pic la scurs. Taieteii ramasi se lasa la zvantat si se pastreaza in saculeti din panza.

Multi cred ca pastele au fost inventate in Italia, dar adevarul este ca taiteii se gateau in China inca de acum 4000 de ani. Oare sa fi adus Marco Polo si taieteii in Italia?

Taiteii de casa sunt mult mai usor de facut decat pare si nici macar nu ai nevoie de o masina pentru asta. Cu toate acestea, ar fi bine, totusi, sa incerci sa respecti cateva reguli simple, daca vrei ca rezultatul sa fie cel pe care il vezi in fotografiile de pe internet.

Cele 4 sfaturi de care ar fi bine sa tii cont:
  • La 100 de grame de faina se adauga intodeauna un ou, nu mai mult, nu mai putin.
  • Cand aluatul iti iese prea moale, trebuie sa mai adaugi faina pana capata consistenta de care ai nevoie.
  • Aluatul trebuie taiat in fasii cat mai subtiri.
  • Taiteii se pastreaza cel mai bine in saculeti de panza sau in pungi de hartie. In locuri cat mai racoroase, deci nu la frigider si nici in ambalaje de plastic.

Taietei de casa

Preparare4 minutes
Timp de gătire1 hour
Timp total1 hour 4 minutes
Fel de mâncare: baza pentru mancare
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: cum facem taieteii de casa, ingrediente pentru taietei de casa, paste de casa, taietei de casa
Porţii: 4

Ingrediente

  • 1 ou
  • putina sare
  • 100 g faina
  • prosoape curate de bucatarie

Mod de preparare

  • Cerneti faina intr-un castron.
  • Puneti oul in mijlocul fainii si presarati un praf de sare
  • Framantati pana devine un aluat compact, nelipicios si elastic.
  • Aluatul se strange in forma de bila si se lasa la odihnit 30 de minute, invelit in folie de plastic.
  • Treceti aluatul prin masina de facut taietei.
  • Daca nu aveti masina, intindeti bine aluatul cu un facalet.
  • Faceti sul foaia de aluat si taiati fasii cu un cutit bine ascutit.
  • Se aseaza tot pe stergar si se presara cu faina si se ridica cu grija, astfel incat sa ajunga faina peste tot. Pe parcursul zilei se tot misca taiteii, pentru a se usca uniform.
  • Acesti taietei de casa proaspeti se pot folosi imediat, fierbandu-i 3-4 minute in apa cu sare.

Daca v-a placut reteta de astazi , Taietei de casa,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close