T-Bone cu rozmarin

509

 

T-Bone cu rozmarin

Preparare3 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total13 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: carne la gratar, fel principal, reteta sanatoasa, reteta simpla, t-bone, t-bone cu rozmarin

Echipament

  • Gratar

Ingrediente

  • 1 t-bone
  • 2 lingurite sare de mare
  • 12 crengute de rozmarin

Mod de preparare

  • Incinge gratarul si unge-l cu putin ulei.
  • Condimenteaza carnea cu sare.
  • Leaga crengutele de rozmarin in 4 buchetele. Unge-le cu ulei si condimenteaza-le cu sare.
  • Frige carnea cate 5 minute pe fiecare parte.
  • Pune si buchetelele de rozmarin pe gratar si lasa-le cate 30 de secunde pe fiecare parte.
  • Pe o farfurie intinsa, aseaza 3 buchetele si pune carnea peste.
  • Freaca carnea cu restul de roxmarin si lasa acoperit 10 minute.
  • Pofta buna!

T-Bone cu rozmarin, o friptura foarte aromata, gata in numai cateva minute. Se serveste alaturi de o salata proaspata sau legume la gratar.

T-bone steak este o friptura de vita foarte gustoasa si frageda, motiv pentru care se serveste foarte des in marile restaurante ale lumii. Originalitatea acestui preparat este inca necunoscuta, insa exista anumite dovezi care arata ca in secolul 19, in Statele Unite ale Americii, T-bone steak era foarte apreciat si era considerat o mancare scupa. Daca aveti musafiri si doriti sa ii surprindeti cu un preparat mai “indraznet”, T-bone steak este reteta perfecta.

T-Bone este o friptura portionata, cu os in forma literei T. De o parte a osului sectionat se afla vrabioara, de cealalta parte muschiul. In mediile academice ramane un subiect aprins, daca „osul de mijloc din T-Bone mai degraba apropie decat desparte cei doi muschi”. Si pentru ca lucrurile sa fie complicate pana la capat, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca  T-Bone este, de fapt, friptura rezultata din transarea in sectiune a partii in care muschiul este mai subtire si mai fraged, in timp ce pentru portiile mai mari, rezultate din partea in care muschiul  este mai gros, se vehiculeaza denumirea de Porterhouse.

Cum sa gatesti un steak perfect in conditii casnice
  1. Tigaia pentru steak trebuie sa fie grea, cu fundul gros, pentru a repartiza uniform caldura. O asemenea tigaie nu se va raci repede, astfel vei obtine o crusta dorita si vei evita inabusirea carnii. Pentru steak este potrivita si tigaia gril. Relieful de pe fund va asigura circulatia aerului, iar steak-ul va avea dungi frumoase.
  2. Cu clestele este comod sa intorci steak-ul in timpul prajirii – nu va trebui sa-l strapungi, astfel nu se va pierde sucul.
  3. Scoate carnea din frigider cu 20-30 de minute inainte de preparare. Usuca steak-ul cu un serveţel de hartie.
  4. Freaca-l bine cu sare si piper pe ambele parti si chiar pe partile laterale, in special daca are un strat de grasime. Ea se va topi pe tigaie si impreuna cu mirodeniile se va scurge, formand un sos excelent.
  5. Sarcina principala este de a incinge foarte puternic tigaia. Aceasta este necesar pentru ca steak-ul sa se înfasoare intr-o crusta aromata si pentru a nu pierde nicio picatura de sos.
  6. Intoarce steak-ul peste fiecare minut – astfel se va praji uniform, iar crusta nu se va arde. Nu da focul incet.

Nu-ti fie teama si experimenteaza in bucatarie!

Daca v-a placut reteta de astazi, T-Bone cu rozmarin, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close