Sushi cu castravete- kappa maki

57

 

Sushi cu castravete- kappa maki

Preparare15 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: Japoneza
Cuvânt cheie: cum pregatim orezul pentru sushi, kappa maki, reteta japoneza, reteta simpla sushi, reteta sushi, sushi cu castravete

Echipament

  • covoras de bambus pentru rulare sushi

Ingrediente

  • 175 grame orez pentru sushi
  • 2 linguri cu oţet
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 foi nori
  • 1 castravete
  • 300 ml apa

Mod de preparare

  • Spală orezul cu multă apă rece şi pune-l la fiert in 300 mililitri de apă. Când începe să clocotească, acoperă cu un capac şi redu flacăra. Lasă-l să fiarbă aproximativ zece minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Separat încălzeşte oţetul. Adaugă zahărul şi sarea şi lasă pe foc până se topesc complet. Atentie, otetul nu trebuie sa fiarba.
  • Toarnă oţetul peste orezul fiert si amesteca.
  • Taie castravetele batonase.
  • Intinde covorasul de bambus si aseaza pe el cele 2 foi de nori.
  • Intinde pe foaie orez răcit şi bastonaşe de castravete. Rulează, ajutându-te de suportul de bambus.
  • Cu un cuţit ascuţit, taie rulourile în bucăţi.
  • Spor la treaba!

Sushi cu castravete- kappa maki. Într-un timp extrem de scurt, vă puteţi surprinde musafirii cu preparatul vedetă al gastronomiei japoneze.

Poporul Japonez este binecunoscut pentru crearea unui ritual pentru a conferi insemnatate fiecarei activitati pe care o intreprind. Asa cum era de asteptat, gatitul orezului nu este o exceptie. Cum ar fi putut orezul sa fie preparat doar printr-o banala fierbere cand in cultura japoneze gatirea mancarii este ridicata la rang de arta? In primul rand, exista o denumire speciala pentru orez, „shari”, insa cei mai multi prefera sa ii spuna „orez de sushi”. Cu siguranta ati observat in magazine orezul cu bob rotund. Acesta este tipul de orez cel mai indicat pentru prepararea sushi-ului.

Citeste aici mai multe secrete despre cum preparam orezul pentru sushi. 

Curiozitati…
  • Desi este considerat a fi un preparat originar din Japonia, acesta are la baza un preparat originar din Asia de Sud-Est, cunoscut sub denumirea de nare-zushi („peste sarat”) depozitat in orez fermentat.
  • Ceea ce urma sa devina Sushi a fost mentionat pentru prima data in China in secolul al doilea d.Hr.
  • Cea mai veche forma, narezushi, este inca preparata prin impachetarea pestelui in orez acrit cu otet, metoda de conservare prin fermentatie a pestelui, care determina descompunerea proteinelor de peste in aminoacizii lor constituenti.
  • A fost initial o gustare ieftina si rapida, care se manca cu mainile, in timpul unui spectacol de teatru.
  • Conceptul de Sushi modern a fost inventat in Japonia de Hanaya Yohei la inceputul secolului al XIX-lea.
  • Cuvantul „sushi” se refera, de fapt, la orezul care a fost condimentat cu otet, zahar si sare, si contrar credintei populare, nu inseamna deloc peste crud.
  • In trecut, un bucatar de sushi (itamae) putea lucra intr-un restaurant japonez, numai dupa o formare de 10 ani. Astazi, un bucatar de sushi poate incepe sa lucreze dupa o practica de 2 ani.
  • Este consumat in mod traditional, cu degetele, cu toate ca multi oameni folosesc betisoarele.

Daca v-a placut reteta de astazi, Sushi cu castravete- kappa maki , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close