Supa rece Okroshka – reteta ruseasca

77

Supa rece Okroshka - reteta ruseasca

Preparare45 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Bucătaria: Ruseasca
Cuvânt cheie: supa de legume, supa de vara, supa okroshka, supa rece

Ingrediente

  • 4 cartofi medii fierti in coaja
  • 6 ridichi medii
  • 4 castraveti – tip cornison
  • 4 oua fierte de consistenta tare
  • 1 ceapa verde
  • 100 g carne afumata
  • 600 ml apa rece
  • 600 ml kefir (lapte batut) rece
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Curatam cartofii de coaja si ii tocam, apoi curatam ouale si 2 le tocam, restul le pastram pentru décor (le taiem in 4). 
  • Taiem ridichile si castravetii rondele subtiri, tocam ceapa verde, carnea afumata si mararul. Punem toate aceste ingrediente intr-un vas mare, le asezonam cu sare si piper.
  • Amestecam apa cu kefir, smantana si marar tocat. 
  • Turnam peste legume cu carne si amestecam. Putem da vasul la rece pana in momentul servirii, sau putem manca imediat daca apa si kefirul au fost foarte reci.
  • Pentru servire decorati cu ingredientele pastrate.
  • Pofta buna!

Supa rece Okroshka este o reteta ruseasca care se potriveste perfect zilelor calduroase de vara.

Este un amestec de legume rude (castraveti, ridichi, ceapa verde), cartofi fierti, oua si bucati de carne cu smantana sau Kvass (o bautura fermentata obtinuta din apa si paine veche de secara). Cu timpul reteta a suferit transformari si s-a inlocuit smantana sau cvas-ul cu kefir, iaurt, zer, apa minerala sau bere. In zile foarte toride putem pune si cateva cuburi de gheata in supa.

Okroshka – supa rece ruseasca – se serveste doar rece.

Supa rece ruseasca este gustoasa si se face foarte usor. Este satioasa si savuroasa prin amestecul de carne si legume.

Rusia are o bucatarie bogata si colorata. Retetele traditionale au ramas neschimbate de sute de ani. Simplitatea aparenta a felurilor de mancare ascunde insa in spatele ei o adevarata opera de arta culinara.

Strainii sunt fascinati de ceea ce mesele traditionale rusesti ofera cu generozitate, care te fac sa te simti la curtea tarilor.
In ciuda influentelor straine, bucataria ruseasca si-a pastrat autenticitatea si legatura cu pamantul tarii, placintele, clatitele, supele, painea, pestele sau ciupercile fiind pregatite acum la fel ca in urma cu sute de ani.

Bucatariei ruse ii datoram reteta suculenta de vitel Stroganoff, inmuiat in sosul gros cu smantana.

Schi, supa preparata la cuptor cu carne, peste, carnati, varza sau ciuperci, este una dintre preferatele rusilor si nu numai a lor.

Salata shuba este preferata de sarbatori, un amestec de peste, morcovi, sfecla si multa maioneza.
Pelmeni sunt chiftele siberiene, aduse in Rusia de mongoli, facute din carne tocata, multa ceapa si condimente.

Daca v-a placut reteta de astazi, Supa rece Okroshka , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close