Supa rece Gazpacho – reteta spaniola

165

Supa rece Gazpacho

Preparare15 mins
Timp total15 mins
Fel de mâncare: aperitiv, Bauturi
Bucătaria: Spaniola
Cuvânt cheie: bautura de legume, reteta de vara, reteta spaniola, suc de legume, supa de legume, supa gazpacho, supa rece
Porţii: 4

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 900 g rosii curatate la interior si taiate in 2 sau 4
  • 200 g castraveti taiati cubulete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare, piper, chimion, dupa gust
  • 1 felie de paine alba, fara coaja

Mod de preparare

  • Puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati pana cand obtineti un piure cremos.
  • Gustati si potriviti cu sare si pier.
  • Dati la frigider pana la servire
  • Se serveste rece, cu crutoane sau bucatele de ou fiert

Supa rece Gazpacho – reteta spaniola, un preparat minunat, gustos dar si sanatos. N-as refuza niciodata un bol de supa rece, direct din frigider.

Este extraordinar de gustoasa si se face fara preparare termica. Deci scapam de aragaz. In plus supa se tine la frigider pana in momentul servirii si asta inseamna ca este numai buna intr-o zi calduroasa pentru ca ne racoreste instantaneu.

Supa rece Gazpacho se face din legume proaspete, ulei de masline si putina paine si este supa mea preferata pe perioada verii. N-as refuza niciodata un bol de supa rece, din frigider, aromata, gustoasa si foarte sanatoasa. Supa rece Gazpacho este de origine spaniola-andaluza si la origini reprezenta „supa saracului”.  Era facuta cu apa, paine veche si ulei de masline, toate amestecate foarte bine pana se obtinea o pasta fina.

De-a lungul timpului supei i s-au adaugat si legume: rosii, castraveti, ardei, usturoi. Puteti sa personalizati supa dupa gustul vostru si puteti sa-i adaugati sau sa omiteti ingrediente.

Citeste aici si 10 moduri creative de a manca mai multe legume.

Pentru a servi supa, o decorez intotdeauna cu cubulete foarte mici din ingredientele pe care le-am folosit pentru a da supei putina textura. Se mai poate servi si cu mici crutoane sau cu bucatele de ou fiert.

Supa rece Gazpachio este foarte buna si pentru picnicuri sau pentru mese in aer liber. Este foarte usor de transportat si de servit in recipiente de unica folosinta. In plus o puteti prepara fara probleme si pentru petreceri si s-o serviti tot in pahare, ca aperitiv.

Daca v-a placut reteta de astazi, supa rece Gazpacho, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close