Supa de pui cu taietei de casa

430

 

Supa de pui cu taietei

Preparare20 minutes
Timp de gătire50 minutes
Timp total1 hour 10 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: piept de pui, reteta ieftina, reteta simpla, supa cu taietei, supa de pui
Porţii: 6

Ingrediente

  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 tulpini telina, tocate
  • 3 catei de usturoi , zdrobiti
  • 2 frunze dafin
  • 2 l stock de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 kg piept de pui
  • 320 g taietei
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingura zeama de lamaie, sau dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-un vas incapator, topeste untul la foc mediu.
  • Pune ceapa, morcovii si tulpina de telina la prajit pentru 3-4 minute.
  • Adauga si usturoiul si mai prajeste 1 minut.
  • Adaugati stock-ul de pui, frunzele de dafin, sare si piper.
  • Puneti acum si pieptul de pui si dati la fiert.
  • Cand supa a dat in fiert, se reduce focul, se acopera vasul cu un capac si se mai lasa la fiert, la foc mic, 30-40 de minute, sau pana cand puiul s-a fiert.
  • Scoateti puiul si cand s-a racit, se taie cubulete.
  • Se pun inapoi bucatile de pui, taieteii si se mai lasa la fiert 7 minute.
  • Cand timpul a trecut, se ia vasul de pe foc, si se presara marar si patrunjel, sare si piper daca mai este nevoie.
  • Se serveste fierbinte.

Supa de pui cu taietei gatita asa te pune pe picioare rapid cand esti racit si e un pranz pe care il poti manca fara griji daca ai probleme cu stomacul.

Retetele de casa sunt cele mai bune, iar taiteii nu fac exceptie. Versiunea „homemade” e cu atat mai indicata cu cat cei din comert au foarte multi aditivi si ingrediente care, pe termen lung, iti pot pune in pericol sanatatea.

Cum faci taietei de casa

Taiteii de casa sunt mult mai usor de facut decat pare si nici macar nu ai nevoie de o masina pentru asta. Cu toate acestea, ar fi bine, totusi, sa incerci sa respecti cateva reguli simple, daca vrei ca rezultatul sa fie cel pe care il vezi in fotografiile de pe internet.

Cele 4 sfaturi de care ar fi bine sa tii cont:

  • La 100 de grame de faina se adauga intodeauna un ou, nu mai mult, nu mai putin.
  • Cand aluatul iti iese prea moale, trebuie sa mai adaugi faina pana capata consistenta de care ai nevoie.
  • Aluatul trebuie taiat in fasii cat mai subtiri.
  • Taiteii se pastreaza cel mai bine in saculeti de panza sau in pungi de hartie, in locuri cat mai racoroase, deci nu la frigider si nici in ambalaje de plastic.
Reteta simpla

Ingrediente: 

Mod de preparare: 

  • Cerne faina si fa o adancitura in mijlocul ei, unde pui sarea si cele trei oua.
  • Amesteca ingredientele treptat, nu din cateva miscari, pana ce aluatul capata o consistenta omogena.
  • Framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
  • Dupa ce il lasi o jumatate de ora sa se odihneasca, intinde-l pe o suprafata pe care ai pudrat-o cu faina. Incearca sa obtii o foaie cat mai subtire si sa o lasi la uscat aproximativ 10 minute.
  • Ia apoi aluatul si taie suvite lungi sau late, dupa preferinta, apoi lasa-le la uscat.

Cu acesti taietei poti sa pregatesti apoi o multime de retete gustoase. Daca ai obtinut o cantitate prea mare, nu trebuie sa te ingrijorezi. Nu va fi nevoie sa ii arunci. Taiteii pot fi pastrati timp de cateva zile, in pungi de hartie sau in saculeti de panza, intr-un loc uscat si racoros. De evitat: frigiderul, locuri in care sunt temperaturi ridicate, pungile.

Spor la gatit supa de pui cu taietei de casa!

Pofta buna!

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close