Supa de pui cu galuste

360

 

Supa de pui cu galuste pufoase si fragede

Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: galuste, piept de pui, reteta galuste, reteta supa, supa cu galuste, supa de galuste, tacamuri de pui
Porţii: 4

Ingrediente

  • 800 g tacamuri de pui si piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telină mica / frunze de telina cu tulpina
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 1 radacina pastarnac

Pentru galuste

  • 50 ml ulei
  • 120 g gris
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sare

Mod de preparare

  • Se spala bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert in 3 litri de apa. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.
  • Se curata legumele, se spala si se toaca cubulete.
  • Se adauga in supa, impreuna cu o lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc moderat.
  • Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare, cu bicarbonatul si ulei, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amesteca pana cand se incorporeaza. Compozitia este moale la inceput, iar dupa 10-15 minute devine din ce in ce mai densa.
  • Eu fierb separat galustele, apoi le transfer in supa. Pentru asta puneti apa intr-o oala, la fiert.
  • Cand apa a dat in fiert, se micsoreaza focul.
  • Se pun galustele cu lingurita, care trebuie sa fie inmuiata in supa fierbinte dupa fiecare galusca. Asta pentru ca grisul sa nu se lipeasca de lingura.
  • Se lasa sa fiarba, timp de 10 minute acoperite cu un capac, sau pana ce galustele isi maresc volumul si devin moi si pufoase.
  • Cand sunt gata, se transfera in supa, se potriveşte supa cu sare si piper si se adauga patrunjelul proaspat tocat.

Supa de pui cu galuste pufoase si fragede din gris, reteta perfecta pentru o masa gustoasa.

Pentru ca marea majoritate se intreaba de fiecare data „oare or sa iasa bune?”, astazi va dezvaluim secrete, astfel incat galusetele sa iasa, intotdeauna, la fel de pufoase si gustoase.

Galustele se adauga in supa care clocoteste, la foc mic. Daca totusi galustele au iesit tari, se da focul mic, se toarna putina apa rece pe ele si se pune capacul pe deasupra.

Grisul are nevoie de minim 10 minute, in castron, ca sa inceapa sa se umfle inainte de a se forma galustele. Grisul absoarbe umiditatea din ou si se umfla.

Pentru galustele galbene, puneti putin malai in compozitie.

Lingura, cu care formati galustele, trebuie sa fie neaparat fierbinte! Astfel veti impiedica grisul sa se lipeasca.

O alta varianta este cea pe care v-am prezentat-o eu. Fierbeti galustele separat!

Aceste galuste de gris se fierb in jur de 10 minute dupa care se inchide focul si se mai lasa 10 minute sub capac, in abur. Rezistati tentatiei de a lua capacul de pe oala sau sa amestecati cu lingura! Acesta este un truc care ajuta la fragezimea galustelor, fara ca acestea sa se destrame.

O vorba din batrani zice ca supa „te scoala din boala“. Fie ca e vorba de o raceala sau oboseala, supa de gaina face minuni. Preparata in casa, cu legume din belşug, supa de pui cu galuste facuta pe loc, este un adevarat medicament.

Aici am pregatit pentru tine si alte supe delicioase, pentru intreaga perioada rece si nu numai!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close