Supa de pui cu dovlecel, spanac si conopida
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
- 1 piept de pui mic, fara piele sau os
- 250 g dovleac placintar
- o mana de frunze de spanac
- cateva flori de conopida
Mod de preparare
- Incinge cuptorul la 200 de grade celsius.
- Pregateste tava cuptorului cu hartie de copt.
- Taie dovlecelul cubulete.
- Spala pieptul de pui si inveleste-l in folie de aluminiu, pentru ca toate sucurile sa ramana in interior.
- Puneti in tava puiul, conopida si dovlecelul.
- Dati la cuptor 20-25 de minute, intorcand legumele la jumatatea timpului de coacere. Puiul este gata atunci cand furculita il patrunde usor.
- Spanacul se spala si se fierbe la aburi, cateva minute.
- Puneti intr-un blender toate ingredientele si mixati.
- Daca doriti o consistenta mai lichida puteti adauga apa sau lapte.
- Supa se pastreaza la frigider pana la 4 zile si la congelator 2-3 luni.
Supa de pui cu dovlecel, spanac si conopida pentru diversificarea alimentatiei bebelusului tau. Usor de preparat si bogata in nutrienti.
Carnea de pui are un rol esential in combaterea riscului de anemie la bebelusi, datorita concentratiei crescute de fier. Reprezinta primul tip de carne care trebuie servit acestuia la inceputul diversificarii. Pe langa efectul antianemic, carnea de pui este si o sursa importanta de proteine de cea mai buna calitate.
Varsta la care poti introduce carnea de pui, in alimentatia diversificata a bebelusului, nu este batuta in cuie. Unii pediatrii recomanda introducerea acesstui aliment intre varsta de 6-8 luni, altii sustin ca trebuie asteptat pana la apropierea varstei de 10 luni. Cel mai indicat este sa intrebi intotdeauna pediatru care are grija de bebelusul tau.
Cele mai recomandate parti ale puiului, in alimentatia diversificata, sunt pulpele si ciocanelele. Au cea mai scazuta concentratie de fier si o textura mai usor de pasat si digerat. Pieptul este recomandat , sa fie servit, dupa introducerea pulpelor, pe la varsta de 10-12 luni cand ii ies mai multi dintisori si sistemul digestiv este mai puternic. Carnea pieptului de pui este mai atoasa si fibroasa.
Carnea de pui este cel mai bine servita, la masa de pranz in jurul orelor 12-13.
Cel mai indicat mod de preparare este la cuptor, intrucat isi pastreaza toti nutrientii esentiali. De asemenea o poti gati prin fierbere sau gatire la aburi. Gratarul insa, trebuie evitat deoarece acesta gateste carnea doar partial.
Spor la gatiti supa de pui cu dovlecel.