Supa de praz cu pui

165

 

Supa de praz cu pui

Preparare15 mins
Timp de gătire40 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Cuvânt cheie: mancare cu praz, reteta simpla, reteta supa crema, supa crema de praz, supa cu pui, supa de legume, Supa de praz cu pui, supa simpla
Porţii: 6

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei usturoi, tocati
  • 2 tulpini telina, tocate
  • 3 fire mari de praz
  • 2 l stock de pui sau apa
  •  sare si piper dupa gust
  • curry dupa gust
  • 1 kg cartofi, taiati cubulete
  • fasii de piept de pui sau carne de pui, deja gatita sau fiarta
  • verdeata pentru servit.

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie incinge o lingura de ulei la foc mediu.
  • Prajeste ceapa si usturoiul pana cand se inmoaie, 3-4 minute.
  • Adauga tulpinile de telina si prazul, si mai caleste 4-5 minute.
  • Puneti o oala la fiert cu stock-ul de pui sau apa, cartofi si condimente.
  • Dati in fiert apoi reduceti flacara aragazului si mai lasati cca 35 de minute sau pana cand cartoful s-a fiert foarte bine.
  • Transferati totul intr-un blender, nu aruncati apa. Puneti si prajeala de legume.
  • Mixati totul pentru a obtine un piure cremos. Adaugati apa pentru a subtia dupa plac.
  • Transferati din nou in oala, adaugati fasiile de carne si mai dati in fiert 1 minut.
  • Presarati verdeata tocata si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Supa de praz cu pui perfecta pentru serile racoroase. Se prepara rapid si este foarte sanatoasa, plina de vitamine si minerale. Gustul ei placut si textura cremoasa o fac si pe placul copiilor, va garantez asta! O puteti servi si cu smantana pentru un rezultat si mai extraordinar. De asemenea, puteti inlocui carnea de pui cu cubulete mici de bacon, prajite crocant. Nu le adaugati in supa, presarati-le doar deasupra in castron, la servire. Sunt mare amatoare de supe crema si le prepar destul de des. Prazul este o leguma faina care poate fi gatita in multe moduri si se potriveste foarte bine si in aceasta supa crema.

Tare buna a iesit supa asta! Este fina si cremoasa, foarte echilibrata la gust si aroma. Consistenta ei este exact cum imi place mie: nici prea fluida, nici prea densa. Supa de praz cu pui  se pastreaza bine 3-4 zile la frigider si poate fi reincalzita cu usurinta in zilele urmatoare.

Aceasta reteta de supa o puteti transforma cu usurinta si intr-una de post sau vegana. Renuntati pur si simplu la adaosul de carnuri si smantana.

Ingredientele sunt simple, ieftine si la indemana. Eu am folosit stok de pui pentru fierberea legumelor, insa daca nu aveti, puneti pur si simplu apa. Pe langa praz si cartofi eu am mai pus si ceapa, tulpini de telina, usturoi si putin ulei de masline.

Daca v-a placut reteta de astazi, supa de praz cu pui, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close