Supa de porumb
Ingrediente
- 200 g boabe de porum de la conserva
- 3 linguri unt
- 5 felii bacon, taiat bucatele mici de 1 cm
- 1 ceapa medie, tocata
- 30 g faina
- 1 catel usturoi
- 1,2 l apa sau stock de pui
- 450 g cartofi mici
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 frunza dafin
- sare si piper dupa gust
- 250 ml smantana lichida
- 1 lingura miere
- 2 cepe verzi tocate
- branza cheddar razuit, pentru servit
Mod de preparare
- Topeste untul intr-o oala, la foc mediu.
- Prajeste ceapa si bacon-ul, amestecand frecvent, pana cand ceapa incepe sa se maroneasca, cca 8-10
- Pune faina si usturoiul si mai prajeste 1-2 minute.
- In timp ce amesteci in continuu, toarna apa sau stock-ul de pui
- Se da in fiert, se amesteca constant, apoi toarna boabele de porumb si cartofii.
- Se adauga cimbrul si frunza de dafin, se condimenteaza cu sare si piper.
- Se mai lasa la fiert inca 20 de minute, la foc mediu.
- Se scoate frunza de dafin si jumatate din supa (cu tot cu legume) se pune in blendar si se mixeaza crema.
- Puneti crema inapoi in oala, puneti si mierea, amestecati .
- Se serveste cu branza cheddar si ceapa verde presarata.
Supa de porumb cremoasa, consistenata si foarte usoara. Este foarte populara in America si o pregatesc in tot timpul anului, cu porumb de la conserva. Puteti adauga si fructe de mare la aceasta reteta, daca vreti, rezultatul va fi cel putin la fel de delicios.
Considerata in trecut mancarea saracului, chowder (denumirea in limba engleza) este in zilele noastre o supa gatita intr-un vas mare, ingrosata cu smantana, lapte sau piure de legume.
Exista o varietate englezeasca de chowder cunoscuta de toata lumea – „clam chowder” (chowder de scoici). Insa supele chowder la origine erau diferite de supele de peste pentru ca in prepararea lor se folosea carne de porc sarata si biscuiti. In zilele noastre marea majoritate a retetelor de supa de porumb nu folosesc biscuti, insa pot avea crutoane presarate deasupra.
Stiati ca exista mai multe feluri de chowder …
New England clam chowder este o supa facuta din scoici si cartofi tocati cubulete, ingrosata cu smantana si lapte, in care se adauga de multe ori o cantitate mica de unt.
Alte tipuri de chowder includ peste, scoici sau alte tipuri de crustacee.
Corn Chowder foloseste porumb in loc de scoici si contine deseori legume cum ar fi cartofi. Se consuma uneori ca o alternativa vegetariana la Clam Chowder.
Fish Chowder este o supa facuta cu somon, cod sau alt tip de peste. Mai contine cartofi, ceapa, telina, morcovi, porumb si bacon.
Manhattan Claw chowder este asemanatoare cu Clow Chowder dar nu contine nici lapte si nici smantana, in schimb contine suc de rosii.
Bermuda Chowder este supa considerata mancarea nationala a Insulelor Bermuda. Ingredientele sale de baza sunt peste, rosii, ceapa, rom alb si „Sherry Pepper Sauce”. Se crede ca reteta a fost inventata de colonistii britanici.
Alege-o pe cea mai buna si spor la gatit!