Supă de morcovi

539

Supă de morcovi

Preparare10 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Fel de mâncare: mancare pentru bebelusi 6 luni, mancare pentru bebelusi 6-12 luni
Cuvânt cheie: diversificare bebelusi
Porţii: 4

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 6 morcovi
  • 1 cana lapte
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

  • Spală bine morcovul și curăță ceapa.
  • După ce le tai cubulețe trebuie să le pui la fiert.
  • După ce acestea au fiert le poți pasa cu ajutorul unui blender pentru a obține o pastă. Adaugă şi untul acum pentru a se topi bine printre legumele fierbinţi.
  • Adaugă laptele și amestecă bine

Supă de morcovi , pentru diversificarea alimentatiei. Tine cont de sfaturile si recomandarile medicului pediatru atunci cand incepi diversificarea. Este o etapa importanta atat pentru mama, cat si pentru bebelusul ei. De aceea, este important sa fii informata si sa stii ca exista mai multe tipuri de diversificare. Citeste si regula de 4 zile aici.

Morcovul mai este numit și “regele legumelor”. Nu degeaba a primit acest titlu, fiind cea mai consumată legumă. Acesta are proprietăți multiple precum: beta-carotenul, vitamina C, fier, potasiu, calciu, vitamina B și magneziu. Pe lângă acestea, morcovul este util și pentru vedere, prevenind îmbătrânirea ochilor, beta-carotenul fiind transformat în vitamina A de către organismul nostru.

Morcovul este foarte ușor acceptat de bebeluși, deci poți începe diversificarea alimentației chiar cu el. După ce bebelușul tău a împlinit vârsta de 6 luni poți adăuga noi alimente în mancarea lui zilnică. Ai mai multe variante prin care micuțul tău poate consuma morcovul: pasat, suc sau dat prin răzătoare. Pentru a beneficia de toate vitaminele acestuia, morcovul trebuie gătit deoarece fiind fiert fibrele sunt mult mai ușor de absorbit în organism.

Pe lângă vitaminele C și B, morcovul are și alte beneficii. Acesta ajută la problemele tranzitului intestinal, dacă bebelușul tău se confruntă cu diaree sau constipație, morcovul este soluția. Acesta ajută și la întărirea sistemului și osos sau la combaterea anemiei. Încearcă să integrezi această legumă în diferitele preparate pe care i le faci bebelușului tău. Acesta este considerat un aliment de bază în hrana bebelușilor fiind bogat în nutrienți. Nu trebuie să faci abuz de morcov, deoarece, având beta-caroten, acesta poate duce la îngălbenirea pielii. Nu uita! Morcovul trebuie preparat fără coajă!

În concluzie, dacă micuţul tău a împlinit vârsta de 6 luni şi încă nu ai adăugat morcovul în alimentaţia lui, este momentul să o faci.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close