Supa de morcovi, migdale si caju

360

Supa de morcovi, migdale si caju, in stil indian

Preparare5 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal, gustare
Bucătaria: Indiana
Cuvânt cheie: dieta keto, dieta vegana, gustos si rapid, nuci caju, reteta keto, reteta sanatoasa, reteta simpla, reteta vegana, supa crema, supa crema de morcovi, supa cu migdale si caju, supa de morcovi, supa in stil indian
Porţii: 4

Ingrediente

  • 3 morcovi medii, taiati in bucati mari
  • 1 cartof mediu, taiat in 4
  • 1 ceapa medie
  • 1-2 felii subtiri de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 10-15 migdale
  • 10-15 caju
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita paprika
  •  sare si piper dupa gust
  • 2 cani stock de legume
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita coriandru
  • boia picanta dupa gust

Pentru servit

  • smantana/ iaurt
  • suc de portocala
  • coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare

  • Pune intr-un pahar cu apa, nucile caju si migdalele la inmuiat pentru 4-5 ore, sau peste noapte.
  • Intr-o oala pune la incins, la foc mediu, uleiul de masline si untul.
  • Prajeste ceapa pana cand aceasta se caramelizeaza.
  • Puneti ghimbirul, usturoiul si mai prajiti 30 de secunde.
  • Adauga acum morcovii si cartoful. Prajeste pana cand acestea se inmoaie usor.
  • Adauga stock-ul de legume si lasa la fiert, la foc mediu.
  • Cand legumele au fiert suficient, puneti migdalele, nucile caju si toate condimentele in oala. (paprika, boia, turmenic, coriandru uscat)
  • Pasati supa cu un mixer vertical. Daca va ramane mult lichid in oala, scurgeti-l si adaugati apoi pentru a ajunge la textura dorita.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Se serveste calda sau rece, cu o lingura de smantana sau iaurt, putin suc de portocala si coriandru proaspat tocat.
  • Pofta buna!

Supa de morcovi, migdale si caju, in stil indian un preparat cu arome deosebite, hranitoare, perfecta pentru orice dieta. Se serveste calda sau rece.

Astazi va prezint o reteta pentru supa de morcovi, migdale si caju, cu arome indiene. Adaosul de mirodenii asiatice, ghimbir si, neaparat, frunze proaspete de coriandru ii da acestei supe un gust si o aroma deosebita. De asemenea, dar ii confera si proprietati terapeutice, antiinflamatoare si antioxidante. Ingredientul „secret“ din aceasta reteta este turmericul. Impreuna cu restul de mirodenii si cu stock-ul de legume, va transforma aceasta supa intr-o adevarata „bomba“ nutritiva.

Un alt atu al acestei supe sunt migdalele si nucile caju. Sunt tot mai populare in randul consumatorilor, atat datorita proprietatilor lor nutritive, cat si a gustului lor usor dulceag, deosebit. Sunt pline de fibre si grasimi nesaturate, bune pentru sanatatea inimii. Pe langa toate acestea, ele mai contin si vitamine, proteine si minerale, asigurand un nivel optim de energie.

Beneficiile supei de morcovi

Doza zilnica recomandata de vitamina A este asigurata de un bol dintr-o astfel de supa. Vitaminele din morcov protejeaza mucoasele de la nivelul cailor respiratorii, evitand astfel infectiile cu virusuri. In plus, morcovul este un excelent ajutor al aparatului digestiv, fiind laxativ si antidiareic, diuretic si un bun cicatrizant in cazul ranilor.

De asemenea, morcovul asigura si alti nutrienti importanti precum:

  • vitamina A, nutrient rezultat in urma procesului de absorbtie si transformare a betacarotenului in timpul digestiei;
  • vitamina B6;
  • vitamina B7, cunoscuta si sub numele de biotina sau vitamina H, implicata in metabolismul grasimilor si al proteinelor;
  • vitamina K care joaca un rol esential in procesul de coagulare al sangelui;
  • potasiu;
  • biotina (vitamina H) esentiala in metabolismul proteinelor si grasimilor;
  • antioxidanti.

Nu uita ca te poti abona oricand la Newsletter-ul nostru pentru a ramane la curent cu toate noutatile culinare. Ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close