Supa crema de praz

682

Supa crema de praz

Preparare20 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Cuvânt cheie: dieta vegana, fel principal, rapid si gustos, reteta ieftina, reteta vegetariana, supa crema de praz, supa de legume
Porţii: 6

Echipament

  • Mixer

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 450 g cartofi, taiati cubulete
  • 1 ceapa mica, taiata cubulete
  • 450 g praz, doar partea alba, taiata cubulete
  • 850 ml stock de legume/ pui/ apa
  • 140 ml smantana lichida pentru gatit
  • 125 ml lapte (vegetal pentru dieta)
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-o oala incapatoare, topeste untul.
  • Pune cartofii, ceapa, prazul la prajit, la foc mic.
  • Acopera cu un capac oala pentru ca legumele sa se innabuse usor. Lasa-le la foc mic 5 minute, amestecand ocazional. Legumele nu trebuie sa isi schimbe culoarea.
  • Puneti stock-ul sau apa si lasati legumele sa fiarba. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • Cand legumele s-au fiert, dati totul prin blender. Apa nu o aruncati.
  • Piureul de legume obtinut se pune inapoi in oala.
  • Adaugati smantana lichida si laptele.
  • Mai lasati la foc pana cand va da in clocot inca o data.
  • Opriti focul, lasati 5 minute la odihnit si sunteti gata de servit.

Supa crema de praz un preparat fara efort si sanatos pentru intreaga familie. Copii il vor adora datorita gustului dulce si cremos. O puteti servi ca atare, paine prajita sau crutoane.

Reteta de paine keto cu usturoi nu contine carbohidrati si este foarte sanatoasa. Asta daca vrei sa faci o pauza de la preparatele grele. Atat painea ambalata cat si cea feliata contin aditivi de mentinere a prospetimii si de prevenire a mucegairii.

Insa, daca vrei sa te rasfeti cu niste crutoane aromate pregatite in casa, reteta este simpla:

Ingrediente
  • 200 g felii de paine
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc/cimbruoregano
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingurita usturoi pudra
Mod de preparare
  • Incingeti cuptorul la 200 de grade si pregatiti tava pentru copt cu hartie de copt.
  • Painea se taie cubulete si se aseaza intr-un castron incapator
  • Stropiti painea cu ulei de masline si punei toate condimentele
  • Amestecati bine pentru ca acestea sa se lipeasca de paine, uniform.
  • Asezati cubuletele de paine in tava si dati-le la cuptor 15-20 de minute pana cand painea s-a uscat si s-a rumenit frumos
  • Crutoanele se pastreaza la uscat in pungi de hartie sau in borcane de sticla cu capac.

In cazul in  care supa crema de praz nu v-a convins, va las mai jos o lista de supe delicioase, perfecte pentru orice moment al zilei.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close