Supa crema de ardei copti

547

 

Supa crema de ardei copti

Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Cuvânt cheie: dieta keto, dieta vegana, reteta usoara, salata de ardei copti, supa crema, supa de legume

Ingrediente

  • 350 g ardei rosii mari 
  • 2 morcovi 
  • 1 bucatica telina 
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel sau busuioc
  • 1 linguri ulei de masline sau unt
  • 1 frunza dafin

Mod de preparare

  • Coace ardeii pe plita sau la cuptor si rumeneste-i bine de tot. Curata ardeii de coaja si de casuta de seminte, apoi marunteste-i de cutit.
  • Caleste ceapa maruntita cu morcovii taiat grosier, telina taiata bucati si usturoiul feliat.
  • Adauga apoi restul de ingrediente, inclusiv foile de dafin, toarna cca 2 L apa si adu supa-crema de ardei la punctul de fierbere, la foc mare.
  • Da focul mic si asaza capacul pe supa-crema de ardei. Fierbe legumele pentru 20 de minute, pana ce poti patrunde foarte usor legumele cu furculita, apoi scoate foile de dafin.
  • Mixeaza legumele cu un mixer vertical, pana ce obtii o crema fina. Presara deasupra patrunjelul tocat. Serveste supa-crema de ardei cu felii de paine prajita

Supa crema de ardei copti ideala pentru perioada postului si nu numai. O reteta usoara, cu doar cate ingrediente, gata in mai putin de o ora.

Supa este un preparat de baza ale bucatariei, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, iar supa crema este o reteta reinventata. Aceasta are o aroma deosebita fiind pe placul oricui. Supa crema este si o alegere excelenta din punct de vedere nutritional, deoarece contine multe legume, uneori chiar si legume pe care le evitam sau care nu sunt atat de gustoase in alte preparate.

Ce beneficii are o supa crema fata de o supa obisnuita si fata de alte alimente?

O supa crema merge la fix in aceasta perioada cand frigul incepe sa ne incerce. Ba o durere de articulatii, ba o piele uscata, ba o imunitate scazuta.

Calorii mai putine

Pentru acelasi volum, supele-crema au mai putine calorii decat mancarurile obisnuite. Desigur, va trebui sa avem grija la ingrediente, in special la adaosul de grasimi. Grasimea este necesara pentru asimilarea nutrientilor liposolubili (ex. carotenoizi). Folosim putin unt de calitate sau ulei de masline. Laptele de nuca de cocos poate fi si el o varianta „exotica”.

Hidratare

Supele crema au, pe langa legume si ingrediente principale, o cantitate relativ mare de apa, foarte utila pentru hidratare, in orice moment al zilei. Aceasta apa va fi livrata mai lent, alaturi de minerale, fiind mult mai utila decat apa simpla bauta rapid.

Asimilare usoara

Fiind deja fierte, pasate si insotite de o sursa de grasime (ulei de masline, unt), supele-crema ofera o asimilare mai buna a nutrientilor fata de legumele crude si chiar fata de supele obisnuite.

Satietate

Calde si incarcate de fibre, avand un volum mare, ofera o senzatie de satietate mai buna, pentru o perioada mai lunga de timp. Pot fi imbogatite cu proteine prin includerea leguminoaselor (fasole, mazare, linte) sau de colagen hidrolizat (gelatina).

Gust

Pasarea legumelor fierte permite si eliberarea aromelor, nu doar a nutrientilor. Gustul va fi unul deosebit, bogat, care aduce satisfactie mai mare.

Spor la gatit supa crema de ardei copti.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close