Supa crema cu creveti

669

Supa crema cu creveti

Preparare25 minutes
Timp de gătire20 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: dieta keto, fara carbohidrati, fructe de mare, mancare sanatoasa, rapid si usor, reteta cu creveti, supa crema, supa cu creveti
Porţii: 8

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1 felie de telina, tocata
  • 3 catei usturoi, tocati
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 lingurite sos Worcestershire (optional)
  • boia picanta, dupa gust
  • 450 ml vin alb sec
  • 450 ml stock de fructe de mare ( fiertura de la creveti, o veti pastra)
  • 900 g creveti proaspeti sau congelati
  • 3 foi dafin
  • 250 ml smantana lichida
  • 120 g parmezan razuit

Mod de preparare

  • Pune 500 ml de apa la fiert cu foile de dafin. Adauga crevetii, cu tot cu codite si cochilii, in apa.
  • Cand s-au fiert se curata de cochilie si codita si se lasa deoparte deocamdata. Nu aruncati apa.
  • Intr-o oala incapatoare, topeste untul, pune uleiul de masline si incinge-l la foc mediu.
  • Prajeste ceapa si telina timp de 4-5 minute. Condimenteaza cu sare.
  • Adauga usturoiul si mai prajeste 30 de secunde.
  • Puneti ierburile uscate : oregano, marar, cimbru, si condimentele: boia si piper. Mai prajiti 1 minut.
  • Puneti pasta de rosii si mai gatiti, amestecand in continuu, 2 minute.
  • Puneti sosul Worcestershire (daca folositi) si vinul alb, si lasati la fiert 5 minute, pana cand alcoolul se evapora.
  • Puneti si stock-ul de creveti. Lasati la fiert inca 5 minute.
  • Transferati in blender supa si crevetii. Mixati bine. Puteti pastra cativa creveti, pe care ii trageti in unt la tigaie, pentru decor.
  • Odata ce piureul s-a format, adaugati tot in blender smantana lichida si parmezanul. Mai mixati pana cand branza se topeste.
  • Serviti supa crema cu crutoane aromate sau paine keto cu usturoi.
  • Pofta buna 🙂

Supa crema cu creveti, un preparat rapid si usor. Potrivit pentru toti iubitorii de fructe de mare, pentru cei care tin o dieta keto si nu numai.

Reteta de paine keto cu usturoi nu contine carbohidrati si este foarte sanatoasa. Asta daca vrei sa faci o pauza de la preparatele grele. Atat painea ambalata cat si cea feliata contin aditivi de mentinere a prospetimii si de prevenire a mucegairii.

Insa, daca vrei sa te rasfeti cu niste crutoane aromate pregatite in casa, reteta este simpla:

Ingrediente
  • 200 g felii de paine
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita busuioc/cimbru/ oregano
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingurita usturoi pudra
Mod de preparare
  • Incingeti cuptorul la 200 de grade si pregatiti tava pentru copt cu hartie de copt.
  • Painea se taie cubulete si se aseaza intr-un castron incapator
  • Stropiti painea cu ulei de masline si punei toate condimentele
  • Amestecati bine pentru ca acestea sa se lipeasca de paine, uniform.
  • Asezati cubuletele de paine in tava si dati-le la cuptor 15-20 de minute pana cand painea s-a uscat si s-a rumenit frumos
  • Crutoanele se pastreaza la uscat in pungi de hartie sau in borcane de sticla cu capac.

Sper ca retetele mele de astazi, supa crema cu creveti si crutoane aromate, va sunt de folos si le veti servi cu placere. Vezi aici cum pregatesti si cele mai bune paste cu fructe de mare.

Urmareste-ne si pe Facebook pentru mai multe idei culinare.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close