Sunca cu coca cola

273

Sunca cu Coca Cola

Preparare5 mins
Timp de gătire2 hrs
Timp total2 hrs 5 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: coca cola, sunca, sunca glazurata
Porţii: 12

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 500 g sunca taiata felii aproape pana la baza
  • 65 g zahar brun
  • 1 doza Coca Cola (nu o folositi pe cea dietetica)
  • 1 lingura amidon de porumb
  • ulei

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregateste tava pentru cuptor ungand-o bine cu ulei.
  • Presara zahar pe toata suprafata suncii , inclusive intre felii
  • Toarna doza de cola peste sunca
  • Acopera tava si bag-o la cuptor pentru 90 de minute.
  • Indeparteaza folia de aluminiu si mai las-o la cuptor 30 de minute sau pana cand sunca s-a caramelizat.
  • Scoate tava de cuptor si pune sunca pe un platou.
  • Pentru si mai multa glazura, puneti sucul din tava intr-o oala mica si dati-o pe aradaz la foc mic. Intr-un pahar pune doua linguri de apa rece cu amidonul de porumb si amestecati. Turnati amidonul in oala si amestecati continuu pana cand se ingroasa.
  • Turnati glazura obtinuta peste sunca si sunteti gata de servit.

Sunca cu coca cola, glazura preparatului va cuceri pe toata lumea! Bucataria americana este una dintre cele mai populare bucatarii din lume.

Daca bucataria americana se baza pe simplitatea gusturilor si a aromelor, dupa invazia altor popoare, ea s-a diversificat mult. Dupa tipul influentelor primite, putem vorbi de bucataria euro-asiatica, bucataria italo-americana, americano-chinezeasca sau despre fusion-ul din sud – franco-americano-olandezo-chinezo-mexicano-hawaiian.

Dintre produsele americane cele mai cunoscute sunt:

Hamburgerul, care, la origini, era o chiftea de carne presata, fripta si apoi servita intre doua felii de paine;

Crab cake – o delicatesa formata dintr-o chiftea din carne de crab in amestec cu paine, oua, lapte si ceapa;

Bananas Foster (banane flambate);

Fried Chicken – pui prajit in coaja de ou;

Buffalo wings – aripioare de pui prajite si apoi stropite cu sos buffalo (otet amestecat cu sos de piper iute si unt);

Brandy – o bautura din vin distilat – folosit la mancaruri (sosuri, pateuri, prajituri cu fructe, deserturi cu fructe sau flambate), carora le da un gust aparte;

Sos Worcester – sos subtire, picant, de culoare neagra-maronie. Tot de la americani vine si conceptul de fast-food – „consum rapid”, feluri de mancare care se gasesc si pe piata romaneasca: hot-dog, popcorn, pui la rotisor etc

Din Europa centrala au imprumutat: gnocchi – galuste picante din cartofi sau din gris, iar din bucataria italiana, gorgonzola – branza semi-moale, cu vinisoare albastre-verzi, si mascarpone – branza proaspata, moale si cremoasa din lapte de vaca, avand gust puternic de unt.

Dar mancarea americana exceleaza in deserturi cum ar fi, de exemplu, cheesecake cu caramel – o prajitura delicioasa. Foarte buna este si inghetata lor. „Mint chocolate chips” (menta cu fulgi de ciocolata) fiind unul dintre cele mai apreciate sortimente.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close