Suc energizant din fructe si legume verzi

274

Suc energizant din fructe si legume verzi

Preparare10 mins
Timp de gătire10 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Cuvânt cheie: detoxifiant, fructe verzi, legume verzi, suc natural, suc verde
Porţii: 1

Echipament

  • Storcator

Ingrediente

  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • 1 castravete
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura frunze de telina
  • 1 mar verde
  • radacina de ghimbir
  • 2 legaturi spanac

Mod de preparare

  • Spala bine toate ingredientele.
  • Toaca in bucatele mici toate ingredientele, pentru a usura stoarcerea acestora.
  • Adaugati ingredientele pe rand in storcator si lasati-l sa-si faca treaba.
  • Sunteti gata de servit!

Suc energizant din fructe si legume. Un suc bogat in clorofila datorita ingredientelor verzi. Detoxifiant, protector hepatic, antianemic.

Ce este clorofila?

Clorofila este o substanta specifica tuturor plantelor, o biomolecula responsabila de culoarea verde a acestora, fiind, tototdata, impreuna cu lumina, responsabila de procesul de fotosinteza, proces prin care plantele se hranesc.

Beneficiile consumului de clorofila

Clorofila este vitala pentru noi. Consumul plantelor verzi ajuta la oxigenarea sangelui si creste productia de celule rosii. Astfel, avand in vedere ca hemoglobina transporta oxigenul, o crestere a productiei de celulele rosii nu face decat sa aduca beneficii intregului organism. Consumul de clorofila reduce drastic nivelul de colesterol din sange. Totodata, o buna oxigenare a sangelui ajuta in procesul de detoxifiere si  actioneaza ca o bariera impotriva factorilor nocivi din mediu. Una din proprietatile de seama ale clorofilei este capacitatea sa de a aduna toate toxinele si metalele grele din sange si de a le elimina din organism.

Unele bacterii anaerobe nu rezista in prezenta oxigenului, prin urmare, consumul de clorofila duce la inhibarea acestora. De asemenea, o alta proprietate miraculoasa a clorofilei este aceea de a fi un bun alcalinizant al sangelui. Un mediu alcalin reduce considerabil existenta bacteriilor. Rezultatul? Persoanele care consuma clorofila au un sistem imunitar de cel putin doua ori mai puternic decat celelalte.

Clorofila favorizeaza curatarea colonului si proliferarea florei bacteriene intestinale, avand efect antiinflamator, rezultand astfel o imbunatatire a tranzitului intestinal. In plus si ficatul, stomacul si vezica biliara au de castigat. Pe de alta parte, clorofila are capacitatea de a ajuta la dezintegrarea calculilor renali, creati de organismul nostru cu scopul de a neutraliza excesul de acid, si de a le grabi eliminarea.

Clorofila este un bun aliat in lupta impotriva cancerului atat datorita capacitatii sale de neutralizare a toxinelor din organism, cat si datorita continutului ridicat de vitamine A, C, E, fapt ce o claseaza in categoria celor mai buni antioxidanti. Respiratia urat mirositoare poate fi combatuta prin consumul de clorofila in forma lichida. Aceasta actioneaza pozitiv la nivelul stomacului.

Cred ca ti-am dat o multime de motive sa incerci reteta de mai sus de suc energizant din fructe si legume.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close