Strudel cu ciuperci
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
Pentru umplutura
- 1 lingura unt
- 1 ceapa tocata fin
- 200 g ciuperci, taiate
- 2 catei de usturoi, tocati
- 3-4 fire de patrunjel, tocat
- 1 fir de roszmarin, tocat
- 30 g parmezan, ras
- sare si piper dupa gust
Pentru foi
- 1 pachet foi de patiserie
- 4 linguri unt, topit
- 45 g pesmet
Mod de preparare
- Incepem prin a pregati umplutura. Intr-o tigaie incingeti la foc mediu untul.
- Puneti la prajiti ceapa, usturoiul si ciupercile. Condimentati cu sare si piper.
- Cand acestea s-au prajit, adaugati patrunjelul si rozmarinul.
- Mariti focul aragazului si mai gatiti pana cand toata apa s-a evaporat, apoi opriti focul si lasati umplutura sa se raceasca usor la temperatura camerei.
- Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Pregatiti tava de copt cu foaie de copt, unsa cu putin ulei.
- Cand umplutura s-a mai racit, adaugati parmezanul si amestecati. Condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie.
- Intinde foile de patiserie pe o suprafata intinsa.
- Cu ajutorul unei pensule, ungeti-le cu unt topit, pe fiecare in parte. Presarati pesmet.
- Asezati-le una peste alta si taiati-le, pe lungime, la jumatate.
- Umpleti cele doua jumatati cu mixul de ciuperci si inchideti-le / rulati-le, astfel incat umplutura sa nu iasa.
- Cu un cutit foarte bine ascutit, faceti mici taieturi pe suprafata struderului.
- Dati la cuptor 20 de minute.
- Serviti struderul simplu, sau cu sos de smantana/iaurt/ tzatziki.
Strudel cu ciuperci o reteta simpla si gustoasa pentru iubitorii de produse de patiserie. Se prepara rapid si se serveste cu sos de smantana/iaurt sau sos tzatiki, reteta mea o las aici!
De asemenea reteta de mai sus este potrivita si pentru cei care tin dieta vegana. Pentru mai multe retete vegane, faceti click aici!
Stiati ca…
Ciupercile sunt un aliment bogat in nutrienți, care ofera o cantitate surprinzatoare de nutrienti esentiali. Ciupercile sunt in mod natural sarace in sodiu, grasimi, colesterol si calorii. Acestea au fost adesea denumite „alimente functionale”. Continutul de fibre, potasiu si vitamina C din ciuperci contribuie la sanatatea cardiovasculara. Potasiul si sodiul functioneaza impreuna in organism pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Consumul de ciuperci ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la scaderea riscului de hipertensiune arteriala si a bolilor cardiovasculare.
Este un inlocuitor delicios al carnii, in prepatatele culinare. Potrivit pentru dieta vegana sau pentru perioadele de post.
Strudelul este un preparat foarte popular in special in Austria, Ungaria si Serbia. El mai poate fi umplut cu mere, visine, cirese si alte frcute, branza, dovleac, spanac, mac, nuci etc.
Pentru mai multe idei si retete culinare, urmareste-ne si pe Facebook.
Spor la gatit strudel cu ciuperci si pofta buna! 🙂