Stock de pui
Ingrediente
- 1 praz, taiat
- 1 morcov taiat
- 1 ceapa medie, taiata in 4
- betisoare de cimbru
- 7-8 catei usturoi, taiati in doua
- 10 boabe piper negru
- 1 spate de pui
- 20 aripioare pui
Mod de preparare
- Legumele se taie in bucati dar nu tocate.
- Se pun toate ingredientele intr-o oala mare.
- Se toarna apa rece in oala pana cand puiul este acoperit complet.
- Se da la fiert timp de 1 ora si jumatate, 2 ore.
- Cand supa a inceput sa faca spuma deasupra, se indeparteaza de cate ori este nevoie.
- Cand timpul a expirat, se scot legumele si puiul, iar seama se lasa la racit.
- Cand s-a racit, se strecoara in borcane sau sticle.
- Se pastreaza la frigider pana la 3 zile, sau la congelator pana la 3 luni.
Stock de pui, o supa concentrata pe care toti bucatatii o recomanda in toate preparatele culinare. Imbunatateste gustul oricarei retete, se prepara foarte usor si ingredientele sunt la indemana oricui.
Multe retete din blogul meu au in lista de ingrediente stock de pui, legume sau vita. Asta pentru ca inlocuirea apei din supe si sosuri cu o supa concentrata, duce preparatul la un al nivel. Mai mult gust, o textura mai buna, mai multe principii nutritive de calitate, cam asta e ceea ce obtinem atunci cand, in loc de apa, gatim cu supa.
Da, acum ne este mai usor sa completam savoarea unei retete cu un cub concentrat de carne sau de legume. Dar haideti sa ne bucuram cu adevarat cand pragatim ceva care sa ne multumeasca pe deplin. Si ma bucur sa constat ca din ce in ce mai multi dintre noi cauta o reteta cu gust de acasa. Un preparat in care sa simta amintirea copilariei, vacantele de la bunica cu delicatese pline de savoare. Abia peste ani realizezi ca se simtea cu adevarat prospetimea si gustul natural.
De ce sa cumpar stock de pui, cand imi ia doar cateva ore sa fac o supa concentrata? O pot folosi imediat si imi mai si ramane o cantitate generoasa pentru alte retete. Adunati cat mai multe tacamuri de pui, depozitati-le la congelator si cand aveti macar 1 kg. preparati un stock extrem de gustos.