Spaghetti cu carne de curcan si rosii
Ingrediente
- 300 g carne tocata de curcan
- 500 g spaghetti
- 1 ceapa alba, tocata
- 2 conserve rosii
- 200 ml pasta de tomate
- 2 linguri zahar
- 100 g parmezan razuit
- sare si piper dupa gust
- oregano, busuioc, cimbru
- 2 catei usturoi
Mod de preparare
- Intr-o tigaie incapatoare incepeti sa prajiti ceapa, la foc mediu, cu o lingura de masline.
- Cand ceapa s-a inmuiat si a inceput sa se caramelizeze, puneti carnea tocata.
- Amestecati cu o lingura de lemn pentru a o rupe mai usor.
- Cand carnea s-a prajit, adaugati in tigaie rosiile cu pasta de rosii si cele doua linguri de zahar.
- Se lasa la fiert, amestecand ocazional, pentru 20-30 de minute. Condimentati cu sare, piper si ierburi.
- Puneti o oala mare cu apa si sare la fiert.
- Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Scurgeti bine pastele de apa si adaugati-le peste sosul din tigaie. Amestecati bine.
- Se serveste cald, cu parmezan presarat deasupra.
Spaghetti cu carne de curcan si rosii, un preparat simplu si rapid pentru zilele in care nu ai prea mult timp de petrecut in bucatarie.
Pasiunea italienilor pentru paste a dus de-a lungul timpului la crearea a nenumarate stereotipuri. Fireste ca sfera culinara italiana nu se rezuma doar la acest preparat. Dar, cu siguranta a consacrat-o si a facut-o astazi cunoscuta in orice bucatarie din lume. Ofera multiple posibilitati de gatire, se gasesc intr-o gama variata de sortimente, sunt usor de gatit si se achizitioneaza la preturi accesibile.
In zilele noastre, procesul de fabricare a pastelor s-a industrializat. Sunt preparate in masa si exportate in toata lumea. Totusi, daca veti avea ocazia sa va plimbati pe strazile inguste ale oricarui oras din Italia, cel mai probabil aveti sanse foarte mari sa va intalniti cu nenumarate persoane ce produc manual paste autentice. Reteta este transmisa din generatie in generatie.
Bucatarii de pretutindeni ne invata ca gama de paste italiene este realizata dintr-un grau mai dur, de o calitate superioara. Cunoscute ca fiind din Italia, dar produse pentru piata din Europa de Est sunt diferite atat din punct de vedere al gustului, cat si al calitatii. Bucataria italiana se bazeaza pe un numar redus de ingrediente, pentru ca gustul sa fie cat mai natural.
Bucataria italiana este una din cele mai cunoscute din lume si a influentat cultura culinara a multor tari.
Pastele raman cel mai cunoscut ingredient din bucataria italiana. In functie de forma si dimensiune, italienii le numesc penne, spaghetti, fusili, rigatoni, farfale, gnocchi si multe altele. Daca sunt si umplute, atunci au cu totul alte nume, de pilda tortellini sau ravioli. Pastele sunt adesea servite cu sosuri italiene, facute dupa retete vechi. Cea mai simpla reteta de sos pentru paste este cea cu rosii, Insa exista multe alte sosuri delicioase, de la pesto pana la alfredo sau arrabiatta.
Spor la gatit spaghetti cu carne de curcan 😉