Spaghete cu sos si chiftelute – Meatballs

167

Spaghete cu sos si chiftelute –Meatballs

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: chiftelute cu parmezan, chiftelute cu sos, meatballs, paste, sos de rosii, spaghete
Porţii: 6

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Meatballs

  • 1 kg carne tocata de vita sau amestec porc cu vita
  • 2 oua mari
  • 1 ceapa alba
  • 1 cana parmezan razuit
  • 1 cana pesmet
  •  sare si piper dupa gust
  • ierburi aromatice (oregano, busuioc, rozmarin)

Sos de rosii

  • 750 ml sos de rosii, NU ketchup
  • 400 g sos pentru paste
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  •  sare si piper dupa gust
  • ierburi aromatice

Spaghete

  • spaghete
  • sare
  • apa

Mod de preparare

  • Pregatim chiftelutele.  Ceapa se toaca cat mai marunt cu putinta.
  • Puneti carnea intr-un vas adanc, impreuna cu ceapa, parmezanul, pesmetul si framantati bine pana la omogenizare.
  • Adaugati acum ouale si condimentele, si mai framantati pentru 30 de secunde.
  • Din pasta obtinuta modelati chiftelele, care vor fi destul de multe, si asezati-le in tava pentru copt (tava trebuie pregatita cu hartie de copt)
  • Le dam la cuptorul incins la 180-200 de grade, cca. 30 de minute, pana se rumenesc. Atentie, nu le lasati mai mult la cuptor pentru ca se vor usca foarte tare.
  • Cat timp chiftelutele sunt la cuptor, pregatim sosul.
  • Intr-o tigaie/ cratita adanca incingeti bine uleiul si caliti ceapa si usturoiul. Ceapa nu trebuie rumenita tare, ci numai pana devine sticloasa. Atunci este momentul sa punem pasta  si sosul, amestecand bine.
  • Adaugam zaharul brun si amidonul desfacut in 2 linguri de apa. Lasam sosul sa dea in cateva clocote pana se ingroasa putin.
  • La final condimentam dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice.
  • Intre timp sunt gata si chiftelele, asa ca le punem in sos. Se mai dau un clocot impreuna, cat sa se inmoaie putin chiftelele si sa prinda aromele sosului.
  • Pastele se fierb, dupa cum stim deja, intr-o cantitate mare de apa cu sare. Se pun la fiert numai cand apa clocoteste si respectam timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
  • Fierbeti paste atat cat consumati la o masa, chiar daca este mult sos, se pastreaza foarte bine la frigider.
  • Se serveste cu parmesan.

Spaghete cu sos si chiftelute – Meatballs pentru iubitorii de paste in stil italienesc. Chiftelutele cu parmezan, la cuptor, va vor cuceri de la mic la mare.

Patele intra in topul mancarurilor preferate de copii.

Realizat de catre Asociatia Nationala a Pastelor, studiul a fost efectuat pe copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani. Tinerii au fost impartiti pe doua grupe, iar cei care au consumat paste au avut un aport mai mare de fibre, nutrienţi, fier si magneziu.

Specialistii in nutritie sustin ca atunci cand copii mananca paste, pofta de mancare creste. Astfel ei ajung sa consume si legume sau grasimi sanatoase. Tot specialiatii spun ca nu ar trebui ca alimentatia unui copil sa se bazeze numai pe paste, ci sa varieze.

Atunci cand ii cumperi micutului tau paste, alege-le pe cele din faina integrala, care asigura un aport de fibre si vitamine. Ele sunt mult mai satioase iar copilul tau se va satura dintr-o portie mica de paste.

Daca micutului nu ii plac legumele, atunci cand ii prepari sosul, pune si cateva ciuperci, rosii,  masline pe langa paste. Mancarea va fi atat de delicioasa pentru el, incat nici nu isi va da seama.

Copilul tau este in crestere asa ca are nevoie de un consum regulat de proteine. Serveste-i o portie medie de paste, in care ai pus si piept de curcan, piept de pui sau bucatele de somon.

Spor la spaghete cu sos si chiftelute – Meatballs!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close