Spaghete cu fasole si cod

241

Spaghete cu fasole si cod

Preparare20 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total35 mins
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: cod cu fasole, fel principal, peste cod, reteta ieftina, reteta simpla, spaghete cu cod, spaghete cu peste, Spaghetti
Porţii: 4

Ingrediente

  • 340 g spaghete
  • 225 g fasole verde, taiata
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 45 ml ulei de masline
  • 30 ml paste de tomate
  • 450 g cod, taiat cubulete
  • 2 rosii, tocate
  • 50 g masline tocate
  • 60 ml apa
  • 2 lingurite paprika dulce
  • 2 linguri patrunjel, tocat

Mod de preparare

  • Intr-o oala puneti apa cu sare si fierbeti pastele si fasolea verde, al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, incingeti uleiul la foc mediu.
  • Prajeste ceapa si usturoiul catev minute.
  • Adauga pasta de rosii si mai gateste 1 minut, amestecand in continuu.
  • Adauga pestele, rosiile, maslinele, apa si condimentele.
  • Amesteca si condimenteaza cu sare si piper.
  • Acopera cu un capac si lasa la fiert 6-8 minute sau pana cand pestele este bine bine patruns.
  • Adauga pastele si fasolea verde, scurse bine de apa.
  • Amesteca 2 minute si lasa bine ingredientele sa se combine. Mai adauga sare si piper daca este nevoie.
  • Inainte de servire presara patrunjel tocat si stropeste cu putin ulei de masline, daca doresti.
  • Pofta buna!

Spaghete cu fasole si cod, o reteta simpla si gustoasa. In doar cativa pasi ai preparat un pranz sau o cina delicioasa. Pastele constituie un fel de mancare care se pregateste rapid. Sunt satioase, gustoase si se pot combina cu multe alimente: branzeturi, sosuri, carne, legume etc.

Iata cum fierbi pastele corect, ca sa  te poti bucura din plin de gustul si calitatile lor nutritive.
  1. Ai nevoie de o oala mai mare si 1l de apa pentru fiecare 100 g de paste.
  2. Asteapta pana fierbe apa.
  3. Pastele se pun in apa doar atunci cand aceasta fierbe. Daca le pui in apa rece se vor lipi. Acum se reduce flacara la jumatate. Tot acum se adauga si sarea. Cam o lingurita rasa pentru 1 litru de apa.
  4. Fierberea este cuprinsa in medie intre 5-15 minute pe flacara mare. Nu se reduce temperatura in timpul fierberii si se amesteca de cateva ori, ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Nu adauga ulei la fierbere! Acesta se va depune pe paste si nu se vor amesteca omogen cu sosul cand le vei prepara.
  5. Pastele se scurg imediat si nu se clatesc dupa fierbere. In acest fel, „speli” toti nutrientii si gustul specific pastelor. Daca pregatesti un sos, utlizeaza apa in care ai fiert pastele.
  6. Dupa ce se strecoara, se adauga celelalte ingrediente si se servesc fierbinti. Regula generala este sa folosesti o cantitate de sos egala cu cea de paste, iar pastele sa fie adaugate in tigaia in care este pregatit sosul, dupa ce sunt fierte al dente si foarte bine scurse.

Daca v-a placut reteta de astazi, Spaghete cu fasole si cod, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close