Sos tartar – reteta simpla

347

 

Sos tartar - reteta simpla si gustoasa

Preparare10 mins
Timp total10 mins
Fel de mâncare: sos
Bucătaria: frantuzeasca
Cuvânt cheie: capere, reteta frantuzeasca, reteta simpla, sos cu ceapa, sos cu cornichons, sos cu maioneza, sos pentru carne, sos pentru peste, sos pentru prajeli, sos tartar

Ingrediente

  • 130 g maioneza de casa
  • 5 linguri smantana grasa
  • 5linguri cornichons , tocati foarte fin
  • 2 linguri ceapa alba, tocata foarte fin
  • patrunjel tocat
  • marar tocat
  • 1-2 linguri capere tocate
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi pudra , optional

Mod de preparare

  • Intr-un castron amestecati maioneza si smantana.
  • Puneti restul de ingrediente si amestecati foarte bine.
  • Gustati si mai adaugati condimente daca este nevoie.
  • Pentru o aroma mult mai proeminenta, dati la frigider 1 ora inainte de servire.
  • Se pastreaza la frigider pana la 3 zile.

Sos tartar – reteta simpla si gustoasa. Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara la rece. Insusi numele sau ne vorbeste despre toate acestea.

Sosul tartar este de origine franceza, se aseamana cu maioneza, dar are un gust mai bogat si contine mai multe ingrediente. Sosul are un gust gingas-picant, este usor acrisor, cu textura omogena si accente gustative de castraveciori marinati. Sosul tartar se prepara rapid si completeaza excelent pestele, intensifica gustul fructelor de mare si se combina perfect cu bucatele din carne. Renuntati la sosurile din magazin si preparati-le acasa din ingrediente naturale, care sunt mult mai gustoase si aromate.

Nu exista o reteta originala sau fixa a acestui sos tartar deoarece componentele lui se pun „dupa gust”. Nu se intampla nimic daca nu aveti la indemana unele ingrediente sau daca puneti mai multi castraveciori acri si mai putine capere. Este bine totusi sa nu renuntati la prea multe si sa va ghidati dupa proportiile indicate mai sus. Vezi in articolul de aici ce sunt caperele, ce contin si cum se consuma.

Ca orice sos pe baza de maioneza, sosul tartar se pastreaza la frigider timp de 2-3 zile, in cutie inchisa cu capac. Nu-l lasati sa zaca mult la caldura pe mesele festive.

Cam orice este prajit in crusta de pesmet merge bine cu acest sos: fileuri de peste, felii decarne de vita sau porc, pui pane, diverse crochete si bulete sau chiar legume pane.

Sos tartar – idei de servire:

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai interesante retete culinare. De asemenea, ne poti urmari pe Facebook dar si pe Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close