Sos Tahini
Ingrediente
- 130 g pasta de susan (tahini)
- 4 catei usturoi pisati
- zeama stoarsa de la o lamaie (pot sa pui mai mult, se potriveste dupa gust)
- 160 ml apa
- sare dupa gust
Mod de preparare
- Amesteca cu telul toate ingredientele intr-un bol.
- Daca sosul este prea gros, se potriveste cu apa sau cu zeama de lamaie.
- Sa va fie de folos!
Sos Tahini perfect pentru incorporat in humus, salate, boluri asiatice sau pentru servit alaturi de falafel. Poti face si pasta de susan acasa, daca doresti. Reteta de pasta Tahini – pasta de susan este indispensabila in bucataria orientala, dar si a celor care se alimenteaza sanatos.
Ingrediente:
100 gr seminte de susan
40-60 ml ulei de susan sau de masline/floarea-soarelui
1/4 lingurita sare
Pregatire:
1. Incinge o tigaie la foc mic si prajeste susanul amestecand continuu, timp de 2-3 minute. Atentie, se poate arde foarte usor. Daca observi ca s-a rumenit prea mult, inseamna ca l-ai ars. Lasa semintele de susan sa se racoreasca.
2. Transfera semintele de susan intr-un blender sau robot. Toarna jumatate din cantitatea de ulei, adauga sarea si blendeaza pana obtii o masa omogena. Dilueaza cu restul de ulei pana cand obtii consistenta preferata.
Nota: Poti omite etapa de prajire a semintelor, dar daca doresti o aroma intensa de susan – atunci go for it! De asemenea, in loc de ulei de susan sau de masline, poti folosi uleiul de floarea-soarelui.
Ce gust are pasta Tahini?
1. Pasta Tahini are un gust amarui, dar asta sa nu te sperie. Ea nu se consuma ca atare, iar cand e incorporata in mancare – gustul amarui dispare.
2. In functie de uleiul folosit, pasta Tahini va avea un gust usor diferit. Cel mai indicat e sa folosesti un ulei de susan, dar si cel de masline sau de floarea soarelui se potriveste foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra de astazi, Sos Tahini, si doresti sa ne sustii, urmareste-ne paginile de Facebook si Instagram sau aboneaza-te la Newsletter-ul nostru.