Sos pesto – reteta pas cu pas

597

 

Sos pesto reteta pas cu pas

Preparare5 minutes
Timp total5 minutes
Fel de mâncare: sos
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: reteta ieftina, reteta simpla, sos de casa, sos paste, sos pesto, sos pui, sos salata, tort simplu si rapid
Porţii: 150 g

Echipament

  • Blender

Ingrediente

  • 250 g frunze de busuioc, fara tulpina
  • 2 catei usturoi
  • 45 g muguri de pin (optional)
  • 65 g parmezan
  •  sare si piper dupa gust
  • 120 ml ulei de masline
  • putin suc de lamaie (optional)

Mod de preparare

  • In castronul blender-ului puneti frunzele de busuioc, mugurii de pin si usturoiul. Mixati bine.
  • In timp ce mixati adaugati si uleiul de masline, putin cate putin. Amestecati cu o spatula daca mixul s-a lipit de peretii castronului.
  • Adaugati parmezanul si mai mixati putin pentru a-l incorpora si pe acesta.
  • Condimentati cu sare si piper si transferati sosul intr-un borcan.
  • Se pastreaza la frigider.

Sos pesto reteta pas cu pas.

Pesto este un sos 100% italienesc, dar care a fost preluat si reinterpretat si in alte tari. Este intens folosit in restaurantele din Italia si Franta, iar in cele din Romania a patruns de cativa ani. Varianta  cea mai cunoscuta a aparut in urma cu cateva sute de ani in orasul Genoa, din nordul Italiei, si presupune un amestec de busuioc, usturoi, diferite tipuri de branza si alte cateva mici ingrediente pe care le vei afla de mai jos.

Sosul mai este numit si Pesto alla Genovese, iar bucatarii din Italia sunt atat de mandri de sosul lor incat au creat un campionat in care se vaneaza cea mai buna reteta de sos pesto.

Recunosc ca m-am obisnuit greu cu aroma busuiocului proaspat in mancare. L-am pus pentru inceput in retetele de sos de rosii. Mi se parea foarte parfumat, insa se potrivea foarte bine cu rosiile. M-am indragostit cu adevarat de el atunci cand l-am mancat cu mozzarella si rosii. Mi se pare cea mai buna combinatie posibila, mai ales ca eu sunt o mare iubitoare de branzeturi. De atunci, iubesc busuiocul din suflet, iar pesto fac de fiecare data cand am prea mult si nu vreau sa-l risipesc. Este bun in multe preparate, insa reteta de paste cu sos pesto este cea pe care o fac cel mai des.

Alte retete cu pesto

Sa aveti spor la gatit si nu uitati sa ne urmariti  pe Facebook si pe Instagram pentru si mai multe idei culinare.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close