Sos mexican Enchilada

215

Sos mexican Enchilada

Preparare5 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total20 mins
Fel de mâncare: sos
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: oua cu sos de rosii, preparate mexicane, reteta mexicana, sos mexican, sos picant, sos simplu mexican
Porţii: 4 cani

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 catel de usutroi, tocat
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita oregano
  • 2 ardei chipotle tocati marunt
  • 800 g rosii de la conserva
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie inalta, puneti uleiul la incins, la foc mediu, si prajiti ceapa 5-7 minute pana cand se inmoaie.
  • Adaugati usturoiul, chimionul si oregano si mai lasati 1 minut la prajit.
  • Dati prin blender rosiile, ceapa si usturoiul prajit.
  • Puneti inapoi piureul in tigaie.
  • Cand da in clocot, reduceti flacara aragazului, si mai lasati la fiert pana cand apa se evapora si el se ingroasa usor.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Opriti focul, lasati la racit si pastrati sosul pana la o saptamana in frigider.

Sos mexican Enchilada, un preparat delicios, aromat si picant datorita ardeiului iute, chipotle. Exista mai multe variante de sos Enchilada, printre care cel alb si cel verde.

Enchilada vine de la verbul spaniol „enchilar” care inseamna a adauga chili. Preparatul in sine, este facut din tortillas de porumb umplute cu o umplutura pe baza de carne si asezate intr-o tava, acoperite cu un sos facut dintr-un amestec de rosii si chili si apoi copt. Ideea acestui preparat provine tot de la maiasi, insa a fost preparat dupa sosirea spaniolilor in peninsula Yukatan. Va las aici varianta mea de Enchilada cu zucchini si pui.

Bucataria mexicana este plina de mancaruri delicioase si aromate si este indragita de oameni din toata lumea. Dar exista ceva ce ofera un gust si mai special acestor preparate mexicane – sosurile, desigur!

Sosurile mexicane tind sa fie foarte picante, dar gradul de condimentare variaza foarte mult, in functie de tipurile de ardei folosit la crearea lor.

Bucataria mexicana are putine de-a face cu mancarurile care se servesc in restaurantele mexicane din afara tarii. Pentru multi turisti, prima experienta in ce priveste adevarata mancare mexicana este o mare surpriza – nu exista chelneri cu palarii largi, margaritas cu diverse arome sau nachos cu branza in meniu. Mancarea mexicana autentica este proaspata, simpla, adesea produsa cu ingrediente locale si, cel mai probabil, mama cuiva va fi maestru de ceremonii in bucatarie.

Daca v-a placut reteta de astazi, sos mexican Enchilada , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close