Sos de rosii cu busuioc pentru pizza si paste

546

 

Sos de rosii cu busuioc si usturoi, pentru pizza si paste.

Preparare10 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total40 mins
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: oua cu sos de rosii, reteta ieftina, reteta simpla, rosii cu busuioc, sos pentru paste, sos pentru pizza

Ingrediente

  • 1 kg rosii oparite si decojite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa tocata marunt
  • frunze de busuioc, tocatw
  •  sare si piper dupa gust
  • cateva boabe de piper
  • 2 lingurite zahar

Mod de preparare

  • Pentru inceput fierbeti rosiile in apa pana cand pielea lor incepe sa se desfaca usor.
  • Curatati rosiile de samburi si piele, si tocati-le marunt. Pastrati sucul din interiorul rosiilor.
  • Intr-o cratita mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati usturoiul si ceapa tocate. Se amesteca cateva secunde pana cand incepe sa sfaraie si ceapa se inmoaie.
  • Adaugati rosiile tocate si frunzele de busuioc tocate, putina sare si piper, zahar, boabe de piper negru si amestecati pentru a combina bine.
  • Indepartati oala de pe foc, si cu un blender manual, pasati bine toate ingredientele. Adaugati zeama de rosii pastrata, doar dupa ce ati indepartat samburii din ea. Daca mai este nevoie, adaugati apa.
  • Dati din nou la foc, acoperiti oala cu un capac usor intredeschis, si fierbeti 20-30 de minute sau pana cand sosul s-a ingrosat suficient.
  • Mentinerea capacului usor intredeschisa ajuta la ingrosarea sosului prin evaporarea excesului de apa.
  • Sosul se pastreaza in borcane la frigider, pana la consumarea lui.

Sos de rosii cu busuioc si usturoi, pentru pizza si paste. O reteta simpla si delicioasa, dar si mult mai sanatoasa decat cea din comert.

Tips!

Cel mai bun aluat de pizza nu duce neaparat spre cea mai buna pizza. Desigur, alegerea ingredientelor si tipului de pizza pe care vrei s-o pregatesti conteaza foarte mult. Mai e un aspect care e neglijat de foarte multe ori, dar e extrem de important: sosul pentru pizza. Folosim foarte des ketchup din comert sau sos special pentru pizza tot din comert cand, de fapt, putem sa-l preparam in casa, in cateva minute, adaugand un plus de gust pizzei noastre.
Sosul pentru pizza e ingredientul care ii da pizzei aroma unificatoare. Acest sos leaga toate elementele, asa ca trebuie pregatit in functie de topping-urile pe care le alegi si tipul de blat pe care il pregatesti. Pentru a descoperi varianta ideala de sos, va trebui sa faci multe experimente dar, odata ce ai gasit reteta ta preferata, nu vei regreta.

Sosurile pe baza de rosii sunt cele mai faimoase si e bine sa folosesti rosii cat mai proaspete. Pentru a le prepara, trebuie sa le scoti semintele si sa le tai in cuburi mici. Foloseste blenderul pentru a le transforma intr-o pasta, apoi adauga apa pentru a gasi consistenta si textura ideala. E bine ca pasta de tomate sa fie putin mai groasa. Daca, cumva, pasta ta de rosii devine prea subtire, o poti “scadea”, tinand-o pe foc, pentru a se evapora apa. Daca nu ai rosii proaspete la indemana, poti folosi rosii din conserva.

Daca vrei un gust mai puternic de usturoi, transforma-l intr-o pasta in loc sa-l toci. Daca folosesti ierburi uscate, sfarama-le intre degete, pentru a elibera aromele. Adauga condimentele doar in ultimele minute in care sosul sta pe foc. Alte condimente pe care le mai poti adauga sunt patrunjel, dafin sau piper rosu, paprika.

Incearca si tu reteta noastra de sos de rosii cu busuioc. Asteptam parerile tale pe Facebook aici! 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close