Sos de merisoare pentru fripturi
Ingrediente
- 130 g zahar tos
- 235 ml apa
- 340 g merisoare
- putin sare
- putina scortisoara
Mod de preparare
- Intr-o oala pune apa si zaharul si da la fiert la foc mediu.
- Puneti merisoarele, lasati 1 minut la foc iute apoi reduceti focul la mediu si mai lasati 10 minute.
- Adauga sarea, scortisoara si mai lasa 1 minut.
- Lasati sosul sa se raceasca inainte de servire.
- Se pastreaza in borcan inchis, la frigider.
Sos de merisoare pentru fripturi, o reteta de origine americana, care insoteste celebrul curcan de Thanksgiving Day dar si de Craciun.
Merişorul este un arbust de talie mică, văr primar cu afinul. Este răspândit în zonele de munte, la altitudini ridicate, pe pajişti luminoase. Fructele se consumă proaspete sau preparate sub formă de sos, compot, ceai, dulceaţă sau gem. Frunzele merişorului se pot folosi la prepararea ceaiului sau a diferitelor decocturi, în scopuri terapeutice. Se recoltează în lunile octombrie, noiembrie, când conţinutul în substanţe active al merişorului este maxim.
Citeste mai multe despre merisor aici!
Sosul de merisoare este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Poti pregati o cantitate mai mare de sos, pe care il poti depozita apoi la rece mai multe saptamani.
Noi nu sarbatorim Thanksgiving, si nici fripturi cu sosuri dulci de fructe nu prea servim, insa daca esti curios sa incerci acest sos, iti las cateva retete de curcan aici:
- Marinada pentru carne de curcan
- Piept de curcan cu glazura
- Piept de curcan la slow cooker
- Curcan la cuptor
Daca v-a placut reteta de astazi, sos de merisoare pentru fripturi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.