Sos Chimichurri pentru fripturi

533

 

Sos Chimichurri pentru fripturi

Preparare10 minutes
Timp de gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Fel de mâncare: sos
Bucătaria: Sud-americana
Cuvânt cheie: marinada chimichurri, marinada pentru carne, reteta America de sud, reteta simpla de sos, sos chimichurri, sos cu usturoi, sos pentru carne
Porţii: 8

Ingrediente

  • 120 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 chili mici, rosii, tocati foarte fin
  • putin oregano
  •  sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel tocat fin

Mod de preparare

  • Amesteca toate ingredientele intr-un castron.
  • Se lasa la odihnit cel putin 10 minute, pana la 2 ore inainte de folosire. Acest pas va ajuta toate aromele sa se combine foarte bine.
  • De asemenea se poate pastra la frigider pana la 24 de ore.

Sos Chimichurri pentru fripturi, un preparat raspandit in America de Sud, foarte aromat care poate fi folosit la fel de bine si ca marinada. Chimichurri este un sos argentinian la origine ,similar cu pesto,dar care are la baza patrunjelul, folosit alaturi de carne la gratar. Se potriveste foarte bine si cu peste,pui sau chiar paste.

Nu exista o reteta fixa de sos chimichurri asa ca puteti jongla cu cantitatile ingredientelor „dupa gust”. Puteti sa-l faceti mai acru sau mai picant, mai usturoiat sau mai aromat. Italienii pregatesc ceva similar: gremolata. Ea este compusa doar din patrunjel tocat, usturoi, sare si coaja rasa de lamaie. Nu e dressing ci un condiment care se presara la final peste anumite mancaruri. In mod clasic chimichurri se face in mojar de piatra cu pistil. Puteti toca totul la mana sau puteti folosi un robot procesor sau un blender de mana.

Alte retete de sosuri utile:

Daca v-a placut reteta de astazi, sos Chimichurri pentru fripturi, cu lipie naan, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close