Somon tartar cu wasabi si avocado

228

 

Somon tartar cu wasabi si avocado

Preparare10 mins
La rece30 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: fel principal, gustare
Cuvânt cheie: preparat fara gatire, preparat rapid, reteta cu somon, somon crud, somon tartar
Porţii: 4

Ingrediente

  • 300 g somon, tocat marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • wasabi dupa gust
  • 1 avocado, mare, tocat marunt
  • 60 ml sos de soia
  • micro ierburi

Mod de preparare

  • Intr-un castron amesteca ulei de masline, somon si ceapa rosie. Se lasa deoparte 30 de minute.
  • Zdrobeste cu furculita, avocado si adauga in el pasta de wasabi.
  • Aseaza un inel de metal in farfurie si umple-l cu somon. Pune piure de avocado deasupra.
  • Indeparteaza inelul si aseaza micro ierburile deasupra piureului de avocado.
  • Stopeste cu putin sos de soia si sunteti gata de servit!
  • Pofta buna!

Somon tartar cu wasabi si avocado un preparat sanatos si usor de facut. Fara gatire, trebuie sa taiati ingredientele si sa le asamblati.

Tartar este un mod de a servi carnea de vita, popular in secolul 19, chiar la inceputul secolului 20, conform Wikipedia, care citeaza o editie a Larousse Gastronomique. Metoda se refera la carnea cruda si, in timp, a fost adoptata si pentru alte carnuri in afara de cea de vita. In restaurante mai gasim si tartarul de somon dar si cel de ton.

Numele acestui preparat isi are originea in istoria poporului tatar. Pe timpul calatoriilor, tatarii obisnuiau sa-si tina carnea sub saua cailor. Astfel, carnea se presa bine, apoi se consuma cruda.

Lasand la o parte cliseele gen “sanatos”, “gustos” etc. este un soi de mancare ce te incurajeaza sa te joci cu aromele si sa indraznesti tot felul de combinatii.

Ingredientele preparatului se taie foarte marunt, cu un cutit bine ascutit. NU dati prin masina de tocat! Amestecul de somon, ceapa si ulei se lasa la rece.

Puteti servi somonul tartar cu felii subtiri si uscate de paine, cu crema de branza, zeama de lamaie,  ceapa verde, sos Worcestershire etc. Ca sa nu se supere nimeni, lasati somonul crud si fiecare isi face amestecul asa cum ii place.

Beneficiile consumului de somon crud.

In afară de faptul ca e delicios, somonul este bogat in acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatate. Corpul omenesc nu produce acesti acizi, motiv pentru care trebuie preluati in mod regulat din alimentatie. Somonul mai contine si aminoacizi esentiali, care ajuta la mentinerea masei musculare, dar si proteine, care sustin un nivel al metabolismului care permite pierderea in greutate.

Daca v-a placut reteta de astazi, somon tartar, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close