Somon cu migdale si miere

242

Somon cu migdale si miere

Preparare10 mins
Timp de gătire15 mins
Timp total25 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Asiatica
Cuvânt cheie: reteta rapida, somon cu miere, somon cu migdale, somon in stil asiatic
Porţii: 4

Ingrediente

  • 4 bucati somon
  • 100 g migdale sarate, rasnite
  • 30 g susan
  • 2 linguri ulei de masline
  •  sare si piper dupa gust
  • 3 linguri miere
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 catei usturoi, pisati
  • ceapa verde tocata, pentru ornat (optional)

Mod de preparare

  • Pentru sos, amestecati intr-un castron mic, mierea, soia si usturoi, Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte pana la folosire.
  • Pregatim somonul. Se amesteca migdalele cu semintele de susan si se aseaza intr-o farfurie intinsa.
  • Cu o pensula, ungeti somonul cu ulei de masline pe ambele parti.
  • Dati fiecare file prin migdale si susan. Condimentati cu sare si piper
  • Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu.
  • Prajiti somonul 5-7 minute pe fiecare parte., in functie de grosimea lui. Aveti grija sa nu ardeti crusta.
  • Cand somonul este gata, se aseaza pe o farfurie si se toarna sosul din castron, deasupra.
  • Ornati cu ceapa verde si sunteti gata de servit.

Somon cu migdale si miere, in stil asiatic. Gata in numai 25 de minute, suficient pentru 4 persoane. Se serveste cu orez, legume la gratar sau salata.

Mancarea asiatica si-a castigat popularitatea datorita gustului delicios, care imbina o multime de arome si ingrediente exotice, avand intotdeauna un aspect atractiv.

De asemenea, mancarea asiatica se afla pe locul doi in Romania. Este in topul celor mai comandate preparate online, dupa cele cu specific romanesc.

Asa ca, daca vrei sa incerci un nou fel de mancare din bucataria asiatica, incearca si tu somon cu migdale si miere.

Preparatele asiatice au gust diferit fata de cele vestice deoarece se folosesc de condimente si ingrediente total diferite de ale noastre. Metodele de a gati sunt si ele diferite si fac preparatele lor cu atat mai delicioase. Principalul motiv pentru care bucataria asiatica este atat de populara este simplicitatea ei.

Lasand la o parte mancarurile ce necesita prajire in baie de ulei, majoritatea retetelor sunt simple si sanatoase. Luati drept exemplu orezul sau legumele stir-fry – sunt delicioase, nutritive si foarte usor de facut. Crocante si pline de legume, aceste preparate sunt sarace in grasimi si bogate in nutrienti. Diferitele tipuri de paine si orez te ajuta sa ramai satul pentru mai multa vreme fara a asimila, insa, caloriile nedorite.

Fiind cel mai mare continent de pe glob, Asia are foarte multe calitati culturale, traditionale si, desigur, gastronomice. Intregul continent este alcatuit din diferite regiuni si subculturi, fiecare cu preparatele lui foarte distincte.

Probabil ati observat ca orezul indian este diferit de cel japonez si ca sosurile chinezesti difera de cele koreene, de exemplu. La fel este intreaga diversitate culinara a Asiei care pe mine, cel putin, ma fascineaza iremediabil.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close