Somon cu cartofi dulci pentru bebelusi

1.1K

Somon cu cartofi dulci pentru bebelusi

Fel de mâncare: diversificare alimentatie
Cuvânt cheie: alimentatie bebelusi, diversificare 6-12 luni, idei diversificare, somon cu cartofi dulci
Porţii: 180 ml

Ingrediente

  • 150 g cartofi dulci
  • 50 g somon file
  • 60 ml lapte (matern sau formula)

Mod de preparare

  • Puneti cartofii la fiert, apoi se taiati-i cubulete.
  • Somonul se pregateste la cuptor sau la aburi, pana cand se desface usor cu furculita.
  • Puneti toate ingredientele intr-un blender. si mixati pana ajungeti la consistenta dorita.

Somon cu cartofi dulci pentru bebelusi. Cand introducem pestele in alimentatia copilului?

Momentul introducerii pestelui in alimentatia bebelusilor, este un subiect de dezbatere. Pediatria clasica recomanda introducerea pestelui dupa varsata de 8-9 luni. In tarile nordice, pestele este introdus chiar mai devreme, incepand cu varsta de 6 luni. Pediatrii din vest sustin ca nu exista niciun indiciu ca amanarea introducerii pestelui in alimentatie, scade riscul de aparitie a alergiei.

Pediatria moderna romanesca amana introducerea pestelui, undeva in jurul varstei de 1 an, datorita potentialului alergen. In orice caz, introducerea crustaceelor si a fructelor de mare se va face abia dupa ce copilul implineste 3-4 ani.

Puteti fierbe, coace sau gati la aburi pestele si apoi sa-l faceti piure, ca pe orice alt tip de carne. Puteti oricand sa-l gatiti amestecat impreuna cu legume sau chiar fructe. Cei mici nici nu isi vor da seama de gustul nou. Pestele poate fi gatit la cuptor, impreuna cu o garnitura delicioasa si sanatoasa, precum, reteta de somon cu cartofi dulci pentru bebelusi.

Beneficiile pestelui

Imbunatatirea sistemului imunitar

Acizii grasi Omega-3 au o stransa legatura cu imbunatatirea imunitatii copiilor. Intr-un studiu realizat pe un esantion de copii din Danemarca, copii care au consumat formula de lapte cu un supliment de ulei de peste au avut un nivel al unei proteine cheie pentru sanatatea sistemului imunitar mult mai ridicat decat cei care au consumat lapte de vaca sau formula simpla de lapte.

Prevenirea eczemelor

Acizii grasi Omega-3 reduc inflamațiile din toate partile ale corpului, inclusiv ale pielii. Servirea unei mici cantitati de somon sau ton bebelusului, inainte de varsta de 9 luni, il poate ajuta sa evite dezvoltarea unei conditii alergice a pielii, potrivit unui studiu suedez.

Intarirea sistemului osos

In afara de acizii grasi Omega-3, peștele reprezinta si o sursa importanta de proteine slabe. Acesta are un conținut bogat de vitamina D, de asemenea, aceasta vitamina fiind importanta pentru intarirea sistemului osos la copii.

Citeste aici mai multe despre diversificare si despre regula de 4 zile, atunci cand introduci alimente noi in alimentatia bebelusului tau.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close