Sodou – lapte cu ou si miere pentru durerile in gat

981

Sodou

Preparare5 minutes
Timp de gătire5 minutes
Timp total10 minutes
Fel de mâncare: Bauturi
Cuvânt cheie: bautura calda, bautura cu lapte, dureri in gat, lapte cu miere, lapte cu ou, leac pentru gat, sodou
Porţii: 1

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou crud
  • 200 ml lapte cald
  • 2 linguri miere
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

  • Puneti galbenusul intr-o cana si il bateti cu o furculita sa se desfaca si sa faca putina spuma.
  • Adaugati mierea si omogenizati.
  • Incalziti laptele, dar nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere, ci doar sa fie cald bine.
  • Turnati laptele peste galbenusul frecat cu miere amestecand in continuu.
  • Se serveste imediat.

Sodou – lapte cu ou si miere, leacul delicios pentru durerile in gat . Atentie!! Daca sodoul s-a racit, sau nu s-a consumat in 15 minute, nu mai este bun si trebuie aruncat!!!

Denumirea bauturii vine din limba franceza chaud d’oeuf care inseamna ou cald.

Avem ce avem cu raceala, fiindca e un adevarat concert de suflatori in jurul nostru, asa ca scoatem la iveala vechile si bunele retete, care ne-au ferit de raceli in copilarie.

Aceasta combinatie are actiune calmanta asupra mucoaselor bucofaringiene si nazale iritate, dar are si beneficii nutritive.

Acest sodou este recomandat pentru tratarea laringitei, rinofaringitei, anginei, amigdalitei, dar si a anemiei. Se poate consuma 3-5 zile la rand, iar in cazul in care se doreste repetarea administratiei, e nevoie de o saptamana de pauza intre cele doua perioade.

Este de preferat ca oul sa provina din surse sigure, sa fim 100% siguri ca este proaspat pentru a evita alte complicatii. Cel mai sigur este ca oul sa fie de tara.

Cum ne dam seama daca oul este bun? In cazul in care galbenusul se desface singur, se imprastie, oul este stricat si nu este bun pentru consum.

Pentru copiii intre 6 luni si un an se recomanda a se consuma doar jumatate de pahar pe zi. La copiii mai mari se da progresiv mai mult. Adultii pot bea chiar si 2-3 pahare pe zi.

Incearca si ceaiul de cimbru pentru raceala si tuse. Modulde preparare este aici!

 

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close