Sfaturi pentru muraturi si conserve minunate

125

Sfaturi pentru muraturi si conserve minunate. Daca tineti cont de sfaturile din acest articol, veti avea muraturi grozave toata iarna.

Ganditi-va bine inainte de a pune conserve pentru iarna ca sa nu faceti risipa. Luati in calcul faptul ca poate veti face mai multe feluri de muraturi, zacusca sau tocane de legume si ca vi se va umple rapid camara cu ele. Sunteti siguri ca apucati sa le consumati pe toate in lunile ce vin? Aveti o camara sau pivnita suficient de racoroase? Este pacat sa aruncati primavara jumatate de butoi de varza murata sau un raft de borcane cu zacusca mucegaite.

SFATURI UTILE PENTRU MURATURI SI CONSERVE REUSITE

 

  • Alegeti legume sanatoase, fara defecte vizibile (pete, zone moi sau mucegaite). Chiar daca acestea se vand la un pret tentant, mai bine le evitati. O singura bucata stricata va poate ruina intreaga serie de conserve pe care o pregatiti.
  • Spalati bine legumele in mai multe ape reci pentru a fi siguri ca ati indepartat eventualele substante chimice cu care au fost stropite.
  • Respectati indicatiile si gramajele din retete!
  • Zacusca (ca si gemurile si dulceturile) fierbe mai usor si mai repede in cratite largi de min. 40 cm diametru. Viteza de evaporare a apei este crescuta si zacusca scade mai repede daca oala are suprafata mare.
  • La muraturi se foloseste sare grunjoasa neiodata.
  • Hreanul, cimbrul, boabele de piper, frunzele de dafin, betele de marar uscat nu sunt doar simple „arome si condimente”. Ele contribuie la buna pastrare a conservelor de legume.
  • In retetele noastre se foloseste exclusiv saramura rece (chiar daca a fost fiarta ea se lasa la racit) pentru a nu inmuia legumele.
  • Tineti cont de regulile de igiena alimentara si spalati si sterilizati constiincios recipientele.
  • Este de preferat sa imbuteliati conservele in borcane mai multe si mai mici (dupa caz) si sa le deschideti treptat, pe masura ce le consumati. Daca cumva unul se strica nu e paguba mare.
  • Asigurati-va ca aveti un spatiu potrivit de depozitare al acestor borcane: o camara ventilata si racoroasa, o pivnita uscata etc.

Daca v-a placut reteta de astazi, Sfaturi pentru muraturi si conserve minunate,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close