Secretele supelor si ciorbelor

320

Secretele supelor si ciorbelor. Acestea sunt preparate de baza, sanatoase si nutritive, apreciate de intreaga familie si nelipsite indiferent de sezon. Chiar daca ati preparat supe si ciorbe de nenumarate ori, cateva sfaturi sunt binevenite intotdeauna.  Haideti sa vedem mai departe cateva secrete de baza pentru un preparat reusit si delicios.

Legumele
  1. Legumele se baga putin la cuptor, cu un strop de ulei de masline extra virgin, inainte de a fi adaugate in supa. Daca le coaceti, legumele vor avea o aroma mult mai buna si o culoare mai frumoasa.
  2. Focul trebuie sa fie moderat si nu trebuie ca supa sa dea in fiert din acelasi motiv: isi pierde savoarea si proprietatile.
  3. Pasati cateva legume fierte pentru ingrosarea ciorbelor. Astfel veti evita sa folositi faina.
  4. Folositi ingrediente de calitate. Nu este nicio surpriza! Mancarea buna si de calitate se face cu ingrediente de calitate.
Carnea
  1.  
  2.  
  3.  
  4. Pentru a oferi un gust cat mai placut este de preferat sa adaugati sarea la sfarsitul fierberii supei si sa nu va grabiti. Gustul sarii se intensifica in timpul fierberii si o supa care la inceput nu parea sarata si careia i s-a tot adaugat sare devine o supa pe care nu o puteti manca. Daca deja faptul e consumat pentru a “remedia” situatia adaugati mai multi cartofi sau apa.
  5. Galustele si taieteii fierbe-i separat. transfera-i apoi in oala cu ciorba.
  6. Verdeturile folosite la ciorbe se pun cand vasul a fost luat de pe foc; se acopera cateva minute, pentru ca aroma sa fie „absorbita” de lichid.
Ce este stock-ul sau supa concentrata

Daca aveti posibilitatea, e bine sa va pregatiti din timp supe concentrate de vita, pui, porc ori peste. Cum faceti asta? Puneti oasele animalului (daca-i si putina carne pe ele nu se supara nimeni) impreuna cu legumele si mirodeniile care va plac la fiert, la foc mic. Strecurati supa obtinuta, lasati-o sa se raceasca. Puteti sa o pastrati in frigider ( pana la o saptamana) sau la congelator. E important sa fie fiarta bine (cam doua ore). Cum folositi supele concentrate? Simplu, de fiecare data cand faceti o ciorba,  supa, tocanita etc.  in loc de apa puneti supa concentrata.  Vezi aici reteta pas cu pas.

Sper ca articolul meu de astazi „ Secretele supelor si ciorbelor „ va este de folos. Bineinteles intr-un singur articol nu am reusit sa acopar toate secretele din bucatarie. Arta culinara este foarte veche, se dezvolta in fiecare zi si desigur, fiecare gospodina cunoaste mici trucuri transmise in familie.

Daca vrei sa ne ajuti sa completam lista de mai sus, asteptam micile tale secrete pe adresa de mail contact@atlasculinar.ro sau pe pagina de Facebook Atlasculinar.ro .

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close