Schnitzel din piept de pui
Ingrediente
- 1 piept mare de pui
- 3 oua
- 1 pahar pesmet
- 1 pahar faina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Se dezoseaza pieptul de pui, se taie in mai multe bucati ,se pune o folie alimentara deasupra si se bat cu ciocanul de snitele pana devin foarte subtiri.
- Se dau feliile de piept mai intai prin faina .
- Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare si piper.
- Se trec snitelele prin compozitia de ou,se scurg bine,se trec iar prin faina si iarasi prin ou.
- Se tavalesc apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
- Se scot apoi pe o farfurie cu prosoape de hartie, pentru surplusul de ulei.
- Se serveste la alegere cu cartofi prajiti, piure de cartofi, legume la gratar, etc.
Schnitzel din piept de pui – reteta simpla si usor de gatit.
Snitelul sau Schnitzel in germana (originalul se numeste Şnitel vienez – Wiener Schnitzel) este un preparat culinar din bucataria austriaca.
Interesant este ca prepararea carnii trecute prin faina, oua si pesmet s-a raspandit prima data in Spania, inca din Evul mediu. Mai exact din Andalusia, care in 1491 a ajuns pe mainile crestinilor. De aici, reteta a fost preluata si de italieni. De la Milano avea sa ajunga la Viena. Conform unei teorii, Schnitzelul ar fi fost adus in Austria cand maresalul Radetzky, care si-ar fi petrecut o buna perioada din viata in Italia, l-a importat. Deocamdata insa, aceasta ipoteza nu a fost intru totul confirmata de catre istorici. Prima reteta scrisa sub denumitrea de “Kalbsschnitzel” a aparut in 1884.
Astazi, Schnitzelul cunoaste o multime de alte versiuni derivate din preparatul original. Exista variante ale sale facute din porc, pui sau chiar curcan. Vienezii se mandresc insa cu prima versiune cu carne de vitel, cea autentica. Secretul, spun ei, nu consta decat in a folosi cele mai bune si mai proaspete ingrediente.
Acest preparat ne este atat de cunoscut, incat in Austria, brandul Schnitzelului vienez a ajuns chiar sa fie protejat prin lege.
Spor la gatit schnitzel din piept de pui. 🙂
Pofta buna!