Saratele cu cascaval si chimen

382

Saratele cu cascaval si chimen

Preparare20 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: aperitiv, gustare, reteta simpla, saleuri, saleuri cu cascaval, saratele cu chimen, saratele cu mac, saratele cu susan

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

  • 250 g cascaval, razuit
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • seminte de chimen, susan sau mac

Mod de preparare

  • In castronul robotului de bacatarie faina, sarea, praful de copt si untul. Folosind paleta de framantare, mixati ingrendientele pana cand veti obtine un amestec nisipos.
  • Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cel putin o ora.
  • Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius, fara ventilatie sau 160 grade Celsius cu ventilatie. Daca aveti cuptor cu vntilatie, veti putea coace cate doua tavi odata.
  • Pregatiti tavile pentru cuptor cu hartie de copt.
  • Scoateti aluatul obtinut si impartiti-l in doua parti egale.
  • Presarati puna faina pe aluatul de lucru.
  • Intindeti din fiecare parte de aluat cate o foaie de 5 mm grosime.
  • Taiati foaia de aluat in betisoare lungi sau orice alta forma va place. Il puteti taia cu un cutit foarte bine ascutit.
  • Asezati saratelele in tava, la o distanta de 5 mm intre el.
  • Bateti oul intr-un castron mic. Cu o pensula ungeti saratelele cu ou.
  • Presarati seminte deasupra.
  • Dati la cuptor 15-18 minute sau pana cand aceastea s-au maronit usor.
  • Se mai lasa la racit, in tava, cca 10 minute inainte de a fi asezate pe farfurie, pentru a nu se rupe.

Saratele cu cascaval si chimen/mac/ susan. Reteta contine ingrediente la indemana si saratelele (saleurile) au un gust minunat de cascaval. Bineinteles ca se vor consuma si foarte repede. Odata ce le gusti, nu te mai opresti pana la ultima bucatica.

Saleurile sunt un aperitiv crocant si fraged, foarte apreciat mai ales la intalnirile cu prietenii. Pentru a le pastra poaspete, odata racite se pastreaza intr-un recipient cu capac.

Sfaturi de gatit pentru a obtine saratele fragede

Asa cum ai vazut, aluatul de saratele se prepara rapid. Insa, pentru a avea de fiecare data cele mai bune rezultate, iata cateva sfaturi la indemana:

  • Foloseste unt cu cel putin 80% grasime, pentru ca aluatul sa fie fraged; daca prepari saratele de post, atunci vei inlocui untul cu margarina
  • Pentru si mai multa fragezime, adauga smantana sau iaurt;
  • Nu framanta niciodata prea mult aluatul, daca vrei ca saratelele sa ramana fragede; in caz contrar, acestea vor deveni tari;
  • Daca folosesti branza pentru saratele, opteaza pentru una simpla, care sa nu fie nici prea dulce, nici prea sarata;
  • Daca vrei ca saratelele sa fie mai crocante, le poti tine mai mult la cuptor;
  • Unge saratelele cu un ou batut, pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos in cuptor.
  • Foloseste oricare dintre semintele din reteta : susan, chimen, mac, sau presara cascaval razuit inainte de a le baga la cuptor

Spor la gatit saratele cu cascaval, iar daca iti plac retetele noastre nu uita sa ne urmaresti pe Facebook si Instagram. De asemenea te poti abona si la newsletter-ul nostru 😉 Suntem bucurosi sa va ajutam si sa va raspundem la toate intrebarile voastre.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close