Salpicao salata braziliana cu cartofi pai si legume

149

 

Salpicao salata braziliana cu cartofi pai, legume, sos de branza si fasii de pui

Preparare20 mins
Timp de gătire35 mins
La frigider20 mins
Timp total1 hr 15 mins
Fel de mâncare: aperitiv, gustare
Bucătaria: Braziliana
Cuvânt cheie: cartofi pai, reteta simpla, salata braziliana, salata cu branza, salata cu legume, salata cu pui, salata salpicao, sos de branza
Porţii: 5

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Pntru salata

  • 300 g piept de pui taiat cubulete
  • 1 morcov
  • 1/2 mar
  • 30 g masline verzi
  • 80 g mazare de la conserva
  • 80 g porumb de la conserva
  • patrunjel proaspat tocat

Pentru sos

  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri ulei de masline
  •  sare si piper dupa gust
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura mustar

Pentru cartofi

  • 2 cartofi mari
  • 1 lingura ulei
  • cateva picaturi de otet

Mod de preparare

  • Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete subtiri.
  • Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. 
  • Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.
  • Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline.
  • Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.
  • Pentru sos, amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul.
  • Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.
  • Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!
  • Pofta buna!

Salpicao salata braziliana cu cartofi pai, legume, sos de branza si fasii de pui, o minunatie de preparat. Modul de preparare este foarte usor.

In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus. Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti. Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte . Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi. Cartofii pai ii poti face ca si mine, la cuptor, sau ii poti praji in baie de ulei.

Ca si dressing eu am facut un sos de crema de branza. Daca vrei il poti inlocui usor cu maioneza.

Este o salata perfecta pentru sezonul cald 🙂 Sper ca v-am dus cu gandul la exotica si colorata Brazilie, cu preparatul de azi. Eu una n-am ajuns sa vizitez aceasta tara minunata, dar sper ca o voi face pe viitor. Am avut insa ocazia sa cunosc o multime de brazilieni in calatoriile mele, sunt cu adevarat niste oameni cu o cultura deosebita.

Daca v-a placut reteta de astazi, salpicao salata braziliana cu cartofi pai, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close