Salata Tabbouleh sau salata de patrunjel
Ingrediente
- 250 ml apa
- sare dupa gust
- 180 g bulgur
- 70 g patrunjel tocat fin
- 5 cepe verzi
- 280 g rosii cherry injumatatite
- 60 ml ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 10 frunze de menta tocate fin
- 1 catel usturoi tocat fin
Mod de preparare
- Puneti o oala cu apa si sare la fiert.
- Cand a dat in clocot, indeparteaza de pe foc, adauga bulgurul si acopera cu un capac 15 minute.
- In timp ce bulgurul este la inmuiat, tocati restul de legume si puneti-le intr-un castron mare.
- Adaugati bulgurul in castron si amestecati.
- Puneti uleiul de masline si zeama de lamaie.
- Condimentati cu sare si piper si amestecati bine.
- Salata se poate lasa 30 de minute la frigider sau o puteti servi imediat.
- Pofta buna!
Salata Tabbouleh sau salata de patrunjel, se face din ingrediente la indemana, singurul ingredient care poate fi ceva mai greu de gasit este bulgurul. Bulgurul este un amestec din diferite tipuri de grau, in special de grau dur si este macinat mare. Pentru aceasta reteta avesti nevoie de bulgur fin. Daca nu gasiti bulgur, puteti sa folosi cuscus fara probleme. Pur si simplu amestecati o masura de cuscus cu aceeasi masura de apa fierbinte si-l lasati sa stea 5 minute.
Bulgurul il gasiti in magazinele arabesti sau orientale, online si chiar in unele supermarketuri. Dupa ce am terminat cu bulgurul, treaba este simpla si usoara. Trebuie doar sa tocam marunt patrunjelul, la fel si menta si ceapa verde. Pentru dressing aveti nevoie doar de zeama de lamaie si de ulei extravirgin de masline. In alte variante ale retetei de salata tabbouleh se mai adauga condimente, cum ar fi chimionul, si sirop de rodie. Eu am preferat sa nu adaug pentru a pastra aroma proaspata a ingredietelor folosite.
Este proaspata, gustoasa si mai ales sanatoasa!
Puteti servi salata tabbouleh cu kofta. Acestia sunt niste mici libanezi, de obicei din carne de vita sau miel, amestecata cu mirodenii si / sau ceapa.
Si obligatoriu cu lipie naan.
Daca v-a placut reteta de astazi, Salata Tabbouleh , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.