Salata Oliver – reteta ruseasca

531

Salata Oliver - reteta ruseasca

Preparare30 minutes
Timp de gătire30 minutes
Timp total1 hour
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Ruseasca
Cuvânt cheie: reteta ieftina, reteta ruseasca, reteta simpla, salata cu maioneza, salata cu smantana, salata de legume, salata Oliver, salata ruseasca
Porţii: 8

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • 4 morcovi mari
  • 5 oua mari, fierte bine
  • 10 chornichons sau 4-5 castraveti murati
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 legatura marar
  • 150 g sunca presata
  • 65 g maioneza
  • 65 g iaurt
  • sare dupa gust
  • 130 g mazare la conserva

Mod de preparare

  • Intr-o oala mare cu apa sarata puneti morcovii si cartofii la fiert. Cand sunt fierti, se scot din apa, se lasa putin la racit si se decojesc cu grija.
  • Toate ingredientele de mai sus trebuiesc tocate de marimea mazarei. Asta pentru a crea un platou frumos, uniform si pentru acestea sa se inveleasca bine in maioneza si iaurt.
  • Odata ce legumele sunt tocate, se amesteca bine intr-un castron mare.
  • Puneti acum maioneza, iaurtul si mararul. Amestecati incet cu o spatula, pentru a nu strica forma legumelor.
  • Condimenteaza cu sare dupa gust.
  • Transferati salata pe un platou, ornati-o frumos si sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Salata Oliver este o reteta ruseasca ce contine cartofi si alte legume, sunca presata, toate combinate cu iaut si maioneza cremoasa.

Salata ruseasca Olivier isi are originea in Rusia secolului 19, fiind inventata in Moscova de Lucien Olivier in anul 1860, in restaurantul L’Ermitage. In versiunea de atunci ea continea maioneza, legume si carne fiarta in supa, felii de ou fiert, castraveti murati si mazare. Unele variante folosesc limba fiarta, carnea de prepelita sau fazan, sunca presata, crenvursti, parizer sau polonezi, ciuperci, trufe, cozi de raci sau homar.

Nu zic, cea mai buna salata este cea de boeuf, clasica. Este cea plina de bucatele de carne fiarta de vita (boeuf). Niciodata nu folosesc carne de pui in salata de boeuf. Nu are aceeasi savoare. Boeuf inseamna bou, vita (in lb. franceza) iar absenta acestei carni din salata cu legume si maioneza o transforma pe aceasta in salata ruseasca. Simplu.

Puntru un plus de gust si savoare, fierbeti legumele in supa de carne. Asta e valabil pentru ambele salate. Daca nu veti consuma toata salata la o singura masa, cel mai bine evitati sa amestecati ceapa. O puteti toca separat, inainte de servire.

Daca v-a placut reteta de astazi, salata Oliver,  aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close