Salata de telina cu maioneza si mar verde
Ingrediente
- 2 linguri maioneza de casa (sau dupa gust)
- 1/2 telina mare, razuita
- 1/2 mar verde, razuit
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita mustar de Dijon
- cateva frunze de patrunjel, tocat
- sare si piper dupa gust
Obtional
- fasii de piept de pui (pentru servire ca aperitiv)
Mod de preparare
- Amesteca intr-un castron maioneza, mustarul, patrunjelul si zeama de lamaie.
- Pune telina, marul si obtional fasii de piept de pui.
- Condimenteaza cu sare si piper
- Amesteca bine toate ingredientele.
- Dati salata la rece cel putin 30 de minute, pentru ca toate aromele sa se combine.
Salata de telina cu maioneza si mar verde. Garnitura perfecta pentru fripturi, iar daca adaugati piept de pui, veti avea o gustare delicioasa.
Telina stiti cu toti ca are un gust destul de puternic si, desi aceasta salata contine o cantitate mare de telina, aromele se combina perfect iar rezultatul este o salata cu un gust exceptional.
Salata de telina cu maioneza este o salata pe care o putem prepara tot timpul anului, pentru ca telina gasim din abundenta in orice sezon. Puteti folosi maioneza de casa, cat si pe cea din comert. Pentru o varianta dietetica, inlocuiti o parte din cantitatea de maioneza, cu iaurt. Amestecati cele doua ingrediente, apoi adaugati in salata.
Marul din reteta mea, il puteti inlocui cu un castravete murat. Zeama de lamaie pe care o adaugati, ajuta telina sa nu oxideze (sa nu se innegreasca).
Varianta de salata de telina cu pui, se poate servi ca aperitiv sau gustare. O puteti servi cu paine prajita sau paine proaspata de casa.
Merge foarte bine langa oua fierte, felii de friptura rece (in special roastbeef), felii de sunca cruda sau jambon fiert, creveti si alte fructe de mare, rasol de peste. O puteti folosi si ca umplutura pentru oua. Veti crea un platou gustos.
Alte salate delicioase:
Aperitive humus: